Ötvös Tibor

Jackson és a New Line összefog a Hobbit erejéig?

A New Line Cinema megmozgat minden követ, hogy a King Kong direktora, Peter Jackson visszatérjen hozzájuk A hobbit két részének erejéig. Az egyezségre a hírek szerint hajlik is az új-zélandi úriember, ráadásul Sir Ian McKellen is jelezte, magára öltené Gandalf karakterét.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Peter Jackson - peres ügye miatt - kiszállt az MGM - New Line finanszírozta A hobbit munkálataiból. Akkor még úgy tűnt, hogy Sam Raimi veszi át az új-zélandi rendező helyét. Azóta azonban ismét változott a széljárás és a New Line bejelentette, hogy minden követ megmozgatnak Jackson visszacsábításának érdekében.

"Fran Walsh és Peter mindig is szerették volna leforgatni A hobbitot, ám az egyezség még nincs nyélbe ütve" - állította a páros szóvivője. További jó hír, hogy A Gyűrűk Ura-trilógiában Gandalfot alakító színész, Sir Ian Mckellen is jelezte Jackson felé, miszerint újfent elvállalná a mágus szerepét.

A New Line - MGM belement a felezésbe is, vagyis A hobbit két részben jön a mozikba. Amint megállapodtak, beszámolunk róla.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lami #21
    PJ már nyilatkozta valahol régebben hogy elvállalná a rendezést, csak volt egy "kis" vitája a NLC-vel. nem mondom hogy csak ő tudná megrendezni de Raimi-Hobbittól mentsen meg a világ. PJ egy nagyszerű rendező, nem aprózza el a dolgokat.

    De miért ne csinálnjanak belőle filmet? Stílusban lehet hogy egy kissé eltér (de szerintem a film javára válnának e különbségek), de ha a Mester rendezi akkor nincs mitől félni, de egyébként is, veszíteni nem veszíthetünk semmit. Jó alkalom a Tolkien hagyaték életben tartására/népszerűsítésére szvsz.
  • Bandew #20
    Én őszintén megvallva valahogy nem örülök neki...
    Nem kell ezt erőltetni, a Hobbit amúgy is tök más stílus mint a GYU. Egyetértek DJ Boss-szal, én sem lepődnék meg ha PJ nem vállalná.
    És Raimi-t nem tartom rossz rendezőnek, eléggé sajátosan buggyant.
    A "csinálok pókembert mert van belőle pénz" elmélet pedig baromság.
  • Tower Guard #19
    Húh ez nagyonjó hír, és az is hogy Ian Mckellen elvállalja a Gandalf szerepet, más ezt már nemtudná visszaadni vagy úgy eljátszani csak ő!
  • Lami #18
    Ezen vitatkozhatánk, lehet egy könyvként tekinteni rá, az elsö kiadás 3 könyvben történt terjedelmi okok miatt (félt a kiadó). És 6 "könyv"ből áll valóban, de azokat a könyveket nem az igazi nyomdai értelemben vett könyveknek kell tekinteni hanem hogy a professzor 6 "könyv"re bontotta a történetet. Sok író használja ezt, és mégsem mondja senki pl. a R.A. Salvatore - Jeges Szelek Völgye trilógiára hogy 9 könyvből áll.
  • DJ Boss #17
    Fura. Én nem dőltem a kardomba a Raimi-s hírnél sem (ott a link kapcsolódó cikkeknél). Lehet, hogy forradalmi lesz Jacksonnal a Hobbit, de már nem azért, amiért a Gyűrűk Ura az lett.
    Ennek csúnya előzményei vannak, Jackson sem az már, aki a GYU előtt volt. Most visszaédesgetni kell egy produkcióhoz, a GYU előtt meg hajmeresztő és elképesztő dolognak tarották, hogy kapott ~300millió dollárt és elengedték vele Új-Zélandra.
    Remélhetőleg Jackson hozzáállása és elhivatottsága a Tolkien regényekhez mitsem változott a huzavona alatt, mert csak ebben az esetben lesz zseniális a Hobbit is.
    Félre ne értsetek, életem legjobb moziélményei közt vannak a GYU részek, és ezért tisztelem/szeretem Jacksont is, csak arra világítanék rá, hogy semmi sem az és olyan, mint volt.
    (Mellesleg nem lepődnék meg, ha Jackson úgy döntene, h távol marad a Hobbittól.)
  • Gladiator #16
    látom te is képben vagy...
  • Jim Kirk #15
    Én hallottam a Howard Shore féle King Kong zenét és abszolút érthető, hogy végül nem az került bele a filmbe. Egész egyszerűen nem illik hozzá.
  • csuszi #14
    nem arra gondolt...a gyűrűk ura áll 6 könyből!!!!!! plussz a hobbit és a szilmarilok ;) attól még hogy a film trilógia NEM jelenti azt hogy a könyv is annyi;) nyisd csak ki, és meglátod hogy mennyi az annyi :)
  • Andrews2007 #13
    azért lett egyébként 3. külön könyv (habár 1-2 helyen 1 gyben is lehetett kapni manapság pl én is igy olvastam 90 es évek végén 1500 odlal egyben) mert akkoriba n195es évek elején drága volt még a sok papir és nyomtatás és a kiadó nem akarta egyben lenyomni meg túl vastagnak is vélte igy a könyvet félt ne mvenné ksokan. :) Hát azóta sokan vették 2- legolvasottab regénny a Biblia után. :) A HP-k csak 6-7 könyvvel tudták beelőzni de a Gyu gyakorl. 1 könyv 1 folyamatos történet megállás nélkül.
  • Andrews2007 #12
    Jaja. Ezért is kkéne Szilmarilokból és Hobbitból több film mert igy mesélhető el igazán részletesne sok cselekmény és hosszú történelmi idő miatt. Hiába ezek a könyvek 300 oldalasak ha a benen lévő cselekmény és történések sokasága és tág ideje miatt sok filmkockát kérnek . :)

    ÉN is olvaísta az összese Középföldés könyvet megérte és várom P. J. remélhetőleg újabb sikeres és jól adaptált filmjét.