Ötvös Tibor

Peter Jackson kiszállt A hobbitból

Peter Jackson közleményben jelezte a Tolkien-rajongók felé, hogy végérvényesen kiszállt a készülő A hobbit-projektből. Az MGM nem keseredett el, inkább felkérte Sam Raimit a direktori szerepre.

A hobbit háza táján továbbra is zajlik az élet. Nemrég még arról számoltunk be, hogy Peter Jackson elérte a történet két részben való leforgatását, ám a mai napon ez a terv kútba esett.

A rendező a Gyűrűk ura hivatalos rajongói honlapján bejelentette, hogy végleg kiszáll a projektből. Elárulta, hogy Jackson és Fran Walsh produkciós cége, a Wingnut Films jelenleg is perben áll a New Line Cinema stúdióval (és ugye az MGM mellett ők finanszíroznák A hobbit munkálatait). A New Line vezetői pedig egyértelműen kijelentették, hogy Peter Jackson nem vehet részt a forgatásban.

Öröm az ürömben, hogy azért a stúdiónál észnél vannak és egy Jacksonnál nem kisebb kaliberű rendező-producert kértek fel a direktori feladatokra. Ő pedig nem más, mint a horror és képregényfilmek nagymestere, Sam Raimi. A rendező egyébként már befejezte a Pókember 3 forgatását, szóval jelenleg "munkanélküli".

Azt azonban nem tudni, hogy a régebben kiharcolt két rész megmarad-e vagy egyetlen film erejéig jelenik meg A hobbit a vásznakon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garga Pitic #20
    RAIMI? JÍÍÍÍHHÁÁÁÁÁ!!!
    JAAAJ, szinte látom, amint Gandalf kővé változtatná a trollokat, de elfelejti a varázsigét.
    "Clato, verata, n....., n..., pedig biztos n-nel kezdődik...
    Aha! Clato, verata, nKHMMMM!!!"
    Szegény Bilbó és a törpök :))))
  • Malbeth #19
    A WETA Peter Jackson és Richard Taylor cége...Ha Jacksont kirúgják valszeg a WETA-t is. Higgyétek el :Jól csak Peter Jackson és csapata tudná elkészíteni a filmet!Minden más rendező csak egy fos tucatfilmet eredményezne.
  • Bandew #18
    Sajnálom, hogy nem Jackson rendezi a filmet, de őszintén szólva sejtettem, hogy így lesz. Ha megint rendezne egy ilyen filmet, azzal "eladná" magát mint Lucas bácsi. A Gyűrűk Ura nagy meló volt számára, élete főműve, nem akarná ezt az érzést tönkretenni. Ugyanakkor valószínű, hogy sajnálja, hogy nem ő rendezi, valszeg inkább azt szeretné, hogy ne is készüljön film belőle. De hát ez nem így műxik Hollywoodban. :-)
    Amúgy Raimi még nem a világvége. A Pókemberek nem tetszenek, de azért van a srácban fantázia. Meg a WETA majd eligazítja, ő sem akar csalódást okozni.
    Ha meg Spielberg rendezné, hát ott helyben agyonlőném magam...
  • DJ Boss #17
    Ez így azért nem igaz. Szinte mindenhol megfordult a forgatás alatt, meg az utómunkálatok során is, de ne álmodozz arról, hogy mindent ő talált ki. Fenéket. A forgatókönyv, a produceri teendők és a rendezői poszt valóban az övé. És rengeteg minden más, de be kell látni, a trilógia annyi mindent felvonultatott, hogy képtelenség mindent kézben tartani. Tudom, alig aludt, a családja költözött a forgatási helyszínekre vele, de a 3 film egy fanatikus csapat (!) munkája. Tény, h más lesz így, de ha pl. a WETA marad, meg Grant Major, meg Alan Lee, meg Új-Zéland, akkor nem kell félni. Azt nem tudom, a többi kulcsfigura mennyire lesz "hű" Jacksonhoz, de ha elhivatottak, akkor ott lesznek a The Hobbit-nál is, és jól járunk. Azért tartok én is a RAimi-sráctól. Hátha megkomolyodik picit... :)
  • Malbeth #16
    Csodát tett a pókemberrel???
    Azonkívül,hogy az USA-ban szépen termelte a dollárt az a film egy rakás kutyaszar!Hisz maga az eredeti 'MŰ' is egy rakás kutyaszar volt...De felőlem menjen csak és rendezze meg a pókember 76-ot,csak A Hobbitot ne! Azt rendezze csak Peter Jackson!
  • Prof William #15
    Szereplőkről van valami? Ian Holm kéne bilbónak megint! A film elején is ő találja meg kisssé fitalabbnak maszkírozva a gyűrűt... Ha őt kihagynák az semmi jót nem jelentene...
  • Nebojsa #14
    Ugyan már, Raimi csodát tett a Pókemberrel! akárcsak Nolan a Batmannel!
    Esetleg Spielberg tudna még maradandót alkotni, habár mostanság ő se remekel...
  • Matyóhímzés #13
    "Ha nem ő rendezi A Hobbit nyílvánvalóan középszerűfilm lesz"

    Ez egyáltalán nem nyilvánvaló, legfeljebb nagyobb az esély rá.
  • Yv@n #12
    Jah, a kamerát is mindíg szögmérővel forgatta be a helyére, sőt stáb sem volt igazán, emrt midnent őcs inált, meg a felesége. A világon nincs más aki ezt meg tudná tenni utána...
  • Malbeth #11
    Cerosz Winnie!
    Akinek lövése sincs A Gyűrűk Ura film születéséről az bátran gondolhatja,hogy P.J. nélkül is meg lehet csinálni A Hobbitot (tényleg meg lehet,csak szarul!!).Akinek viszont van róla némi fogalma z tudja,hogy A Gyűrűk Urában P.J. nem csak rendező volt,hanem forgatókönyvíró is (a feleségével együtt),és minden egyes díszlet,jelmez,és maszk az ő elképzelését tükrözi.Kompromisszumoktól mentes,igazi Tolkien rajongó,óriási fanatizmudssal.
    Őt egy köcsög pókember 76 rendező nem tudja helyettesíteni (és senki más sem!)!Ha nem ő rendezi A Hobbit nyílvánvalóan középszerűfilm lesz,amely méltatlan A Gyűrűk Ura filmváltozatához!