Berta Sándor

Újabb részletek a Nokia phabletjéről

A finn mobiltelefon-gyártó igyekszik egy olyan készülékkel kirukkolni, ami néhány jellemzőjét tekintve lekörözheti a konkurenseket. Kérdés azonban, hogy ezek a funkciók mennyire nevezhetők hasznosnak.

A Nokia a Bandit kódnéven futó projektje keretében fejleszti a phabletjét, amelyről most a The Verge közölte az első részleteket. Az aligha meglepő, hogy az eszköz operációs rendszere a Windows Phone 8 lesz, ugyanakkor az már igen érdekes, hogy a cég fontosnak tartja, hogy egy legalább 20 megapixeles kamerát építsen be a termékbe. A cég terveit ismerő bennfenteseknek köszönhetően kiderült az is, hogy az új modellt már javában teszteli az AT&T.

A Bandit érdekessége, hogy ez lesz a piacon az első olyan Windows Phone operációs rendszert futtató készülék, aminek a felbontása 1920 x 1080 képpont lesz. Az új phablet a Qualcomm négymagos Snapdragon processzorára fog épülni, míg a kijelzője 6 hüvelykes lesz. Az eszköz várhatóan különösen vékony és könnyű lesz, a háza polikarbonátból készül. A termék az Amerikai Egyesült Államokban még az idén a boltok polcaira kerülhet, de a Microsoft még jelenleg is azon dolgozik, hogy a Windows Phone operációs rendszert a Nokia modelljére és a hozzá hasonló készülékeken való használatra optimalizálja.

Az első phablet piacra dobása részét képezi annak a stratégiának, amelynek célja új vezető termékek bejelentése. A finn cég ezenkívül azt tervezi, hogy a jövőben sokkal szorosabban működik együtt a mobil szolgáltatókkal, s ez hozzájárulhat a táblái és az okostelefonjai sikeresebb értékesítéséhez. A gyártótól az eddiginél jóval agresszív gyártási stratégiára számíthatunk. Áprilisban a Financial Times szellőztette meg azt az információt, hogy phablettel jelentkezik a Nokia is. Akkor azt lehetett tudni, hogy a tábla méretű okostelefon körülbelül akkora lesz, mint a Samsung Galaxy Note.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!