Berta Sándor

Új szolgáltatásokkal segítenék az épületeken belüli tájékozódást

22 vállalat megalapította az In-Location Alliance nevű szövetséget, amely elősegítené az épületeken belüli navigációs megoldások kifejlesztését és elterjedését.

A Nokia és a Sony közleménye szerint az új szervezet alapítói között - a két konszern mellett - megtalálható a Broadcom, a CSR, a Dialog Semiconductor, az Indra, a Nordic Semiconductor, a Qualcomm, a RapidBlue Solutions, a Samsung, a Seolane Innovation és a Visioglobe. A cégek olyan szolgáltatásokat akarnak bevezetni, amelyek a Bluetooth 4.0 és a WLAN szabványok alapján működnek majd.

A társaságok megegyeztek abban, hogy mindegyikük saját beltéri térkép- és navigációs rendszereket fejleszt ki, majd ezekről tájékoztatják a csoport többi tagját és megosztják egymással a tapasztalataikat. A Nokia közleményében hangsúlyozta, hogy az épületeken belüli navigáció a következő lépcsőfokot jelentheti a mobil szolgáltatások területén és hozzájárulhat a felhasználói élmények javulásához.

Az In-Location Alliance később egységes beltéri helyzetmeghatározó rendszereket akar kínálni a nagy cégeknek és ezeket akár bevásárlóközpontokban, vasútállomásokon vagy repülőtereken is lehet majd alkalmazni. Az első fejlesztőprogramokat már az idén elindítanák, az első alkalmazások jövőre jelenhetnek meg. Patrick Connolly, az ABI Research munkatársa szerint a telepített beltéri navigációs megoldások száma 2015-2017-re terjedhetnek el.

A beltéri navigációs megoldásokra szükség van, hiszen a GPS-jelek az épületeken belül egyáltalán nem vagy csak nagyon nehezen foghatók. Ezek a rendszerek a különböző vállalatok számára is hasznosak lehetnek, hiszen további helyhez kötött szolgáltatásokat és még jobban személyre szabható reklámokat kínálhatnak a felhasználóknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nextman #1
    Es GPS jeladot a sorosuvegekre!!