Berta Sándor

Ingyenes WLAN-hozzáférést ígér az Intel

A konszern azt tervezi, hogy a jövőben megjelenő ultrabookokhoz és táblagépekhez - a Devicescape segítségével - világszerte ingyenes WLAN-hozzáféréseket kínál. Sok a kérdés a megvalósítás terén.


Mindent megpróbálnak
az ultrabookok sikere érdekében
A cél az, hogy a piacra dobott termékek automatikusan és ingyen csatlakozhassanak a Devicescape hozzáférési pontokhoz, amint azok hatótávolságában vannak. A grátisz internetelérés feltétele, hogy az ultrabook vagy a tábla PC rendelkezzen Intel WLAN-kártyával, továbbá feltelepítsék rá az Intel Smart Connect Manager nevű szoftverét és az ahhoz kiadott Devicescape-bővítményt. A Devicescape garantálja, hogy amennyiben ezek a feltételek adottak, úgy a kapcsolat teljesen automatikusan létrejön, a felhasználónak ehhez semmit sem kell tennie.

A megoldás előnye, hogy akár akkor is használható, ha az ultrabook fedele éppen lehajtott állapotban van. A programok ugyanis ekkor is képesek rendszeresen időközönként csatlakozni a Devicescape hálózatához és frissíteni az e-maileket, valamint a korábban megnyitott honlapokat - legalábbis elméletileg. Az ugyanis egyelőre még kérdéses, hogy mindez a gyakorlatban is megvalósítható-e. Az ultrabookok, illetve az Intel tábla PC-k tulajdonosai csak akkor használhatják majd a szolgáltatást, ha lesz a közelükben egy Devicescape hozzáférési pont. Mindez a cégek szerint aligha lesz gond, mivel világszerte jelenleg több mint 100 millió ilyen hotspotot tartanak nyilván. A rendszer leginkább a kávézókban és a belvárosokban működhet, a vidéki városokban viszont lehetnek fennakadások.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a szolgáltatás mikortól lesz elérhető, miként az sem, hogy az igénybe vételéhez szükség lesz-e például online regisztrációra. Mindenesetre a felhasználók alighanem örömmel fogadják majd a szolgáltatást, különösen, ha zökkenőmentesen fog működni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!