Berta Sándor

Összeszerelési problémák vannak a Nexus 7-tel

Úgy tűnik, hogy a Google táblagépének sorozatgyártása során közel sem sikerült tökéletesen. Erre utalnak az interneten felbukkant első negatív vélemények.

Az XDA-Developers fórumán több felhasználó is minőségi problémákra panaszkodott a Nexus 7-tel kapcsolatban. A leggyakoribb észrevétel, hogy a tábla PC kijelzője bizonyos helyeken hajlamos elválni a készülék házától. Mindez abból fakadhat, hogy a képernyőt a tábla többi részéhez rögzítő csavarokat vagy azok egy részét nem húztak meg elég feszesre. Az első beszámolók alapján a felhasználók először nyikorgó hangokra figyelhetnek fel, amint nyomás éri a táblagép felületét. Később látható, hogy a kijelző fokozatosan elválik a készülék házától. A problémát úgy lehet megoldani, hogy a felhasználó kinyitja a házat, ami viszonylag könnyen megy, majd meghúzza a csavarokat.


A The Verge IT-blog tudósításából kiderült, hogy a hiba a tesztelésre kapott eszköznél is előjött, így egyáltalán nem egyedi esetről van szó. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy csavarok utólagos meghúzása nem minden esetben oldja meg a problémát, ráadásul ha valaki kinyitja a táblagép házát, akkor elveszítheti a garanciát. Így az egyetlen megoldás az lehet, ha a vásárlók visszaviszik az adott modellt és kicseréltetik egy másik termékre vagy szervizbe küldik.

A Nexus 7 tábla PC-t június végén mutatta be a Google és az első tapasztalatok azt vetítették előre, hogy méltó kihívója lehet az Apple iPad készülékének és különösen az árával csábíthatja majd el a vásárlókat. A tábla gyártási költsége 184-192 dollár. Érdekesség, hogy tavasszal kiderült, hogy az új iPad túlmelegszik, majd ismertté vált, hogy az akkumulátor töltöttségét is hibásan jelzi ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MaXiMkA #43
    A felső részt is érdemes elolvasni, ott írja, hogy nem lesz támogatott a 4.0.x-es verziótól arrafelé. Szóval a droid is kivágja a flash-t a szarba. Hova tovább, goalunited ?
  • MacropusRufus #42
    Flash Androidra

    szóval van. Legalább is július 12-én még volt.
  • MacropusRufus #41
    "ocska linuxos ganye, "
    mi köze az összeszerelésnek és az op-nak egymáshoz?
  • Laza #40
    Csak annyi, hogy semmi sem tökéletes :)
  • lordsithlord #39
    No, ez nekem új, még nem találkoztam ezzel a megoldással.

    Hiába na, mindig tanul újat az ember, köszi a linket.
  • VRSDM #38
    1 - még azok sem kapták meg a gépüket, akik akár hónapokkal a megjelenés előtt előrendelték!

    2 - aki számitógépet akar táblával kiváltani az a hülye, meg aki erről beszél, meg ez ellen meg akinél ez szóbajön eleve... :DDD
  • sanyicks #37
    lehet hogy az angry birds volt az, mindenhol feltűnik ahol szaggatásról van szó. Nekem nem szaggatott mert nem raktam angry birdset, mert játszani inkább pc-n játszom, rendes játékokkal :)
  • hungi #36
    Bazz fogd már fel, hogy ez is egy számítógép. Rakj rá ubuntu-t: máris qrvasokmindenre használhatod, nem csak tartalomfogyasztásra, de attól még tablet marad...
  • Sir Ny #35
    Gyakorlatilag az adobe flash/flex/air/shockwave stb. szinte az egyetlen teljesen krossplatform programkörnyezet. Jó ez, és hasznos, a játékok linuxos és táblás megjelenítése, meg a többi programé. Sajnos az adobe kinyírja, pedig az utóbbi idõben ténylegesen kezdtek terjedni a böngészõben futó direktx/opengl-t használó játékok. Ellenben nem hiszem hogy bármi nem károsnak a hiányát elõnyként lehetne feltûntetni, maximum azt lehet mondani, hogy nem hátrány, ha nincs. Én személy szerint öülnék, ha lenne.
  • [HUN]FaTaL #34
    Majd ha fészbúkszaron, e-mailen és offiszon kívül másra is fogod használni a géped, akkor rájössz, hogy nem, nem egyenértékű és soha nem is lesz az.