Berta Sándor

Hibrid táblagéppel jelentkezik a Lenovo

Az Asus és az Intel után a Lenovo is olyan tábla PC-t akar piacra dobni, amire a Microsoft új operációs rendszere kerülne és amely a ThinkPad-sorozatba illeszkedne.

Peter Hortensius jelenleg a Lenovo alelnöke és korábban az IBM-nél a Think termékcsaládért felelt. A menedzser a The Wall Street Journalnak elmondta, hogy egy új ThinkPad készüléket fognak piacra fognak dobni és ez a modell egy hibrid eszköz lesz. A termék érintőképernyővel, valamint hagyományos billentyűzettel is rendelkezni fog, így gyakorlatilag hagyományos notebookként is használható lesz. Hortensius közölte, hogy az új táblagépet azoknak az ügyfeleiknek ajánlják, akik általában tábla PC-t és notebookot is hordanak magukkal. Az üzletember úgy vélte, hogy egész egyszerűen semmi sem szól amellett, hogy valaki egyszerre az okostelefonját, a táblagépét és a notebookját is magával vigye, különösen, ha mindhárom készüléket kiválthatja egy eszközzel.


Széles választék van ma is a táblagépekhez kínált billentyűzetet tartalmazó tokokból

Az új modell várhatóan hasonlítani fog az idén januári Consumer Electronics Show keretében bemutatott IdeaPad Yoga nevű termékre. Ugyanakkor a menedzser nem árult el részleteket a ThinkPad-család legújabb tagjáról, így azt sem lehet tudni, hogy mi lesz a neve és milyen platformra fog épülni. Csupán annyit emelt ki, hogy nem a Windows 8-as operációs rendszert futtató ThinkPad tábla PC várhatóan egy éven belül megjelenik a boltokban.

Az Asus Eee Pad Transformer Prime már az idén elérhető lesz és körülbelül 600 euróba fog kerülni. Április végén pedig az Intel is bejelentette a Cove Point nevű tábla-ultrabook hibridet, amelyre szintén a Windows 8 operációs rendszer kerül majd és amely várhatóan 1000 dolláros bevezető áron a boltok polcaira. A Lenovo egyébként elsősorban olcsóbb tábla PC-kkel akar jelentkezni, de ezenkívül néhány drágább modellt is piacra dob majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)