Berta Sándor

Variálható üzleti tábla PC a Fujitsutól

A japán elektronikai cég a torontói Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC) 2012 rendezvény keretében jelentette be a legújabb üzleti tábláját, amelyre már a Windows 8 kerülhet.

Bár a legfrissebb információk alapján a Windows 8 október végén jelenik meg, a gyártók addig sem tétlenkednek. Jó példa erre a Fujitsu, amely a rendezvényen bemutatta Stylistic Q702 típusú táblagépét. A termék 11,6 collos IPS-paneles kijelzőt kapott, amelynek a felbontása 1366 x 768 képpont és billentyűzettel egybeépített dokkolóegység is választható hozzá. A készüléket kifejezetten üzletembereknek ajánlja a cég, így ellátták TPM-chippel, LTE- és 3G-támogatással, valamint merevlemez-titkosító funkcióval és ujjlenyomat-olvasóval.


Az új eszköz Ivy Bridge processzorokkal kerül a boltokba. Emellett 4 gigabájt DDR3 memóriával, 64, 128 vagy 256 gigabájtos SSD-meghajtóval, egy-egy USB 2.0-s és 3.0-s porttal, WLAN modullal, HDMI-csatlakozóval, SDHC-kártyaolvasóval, továbbá elő- és hátoldali webkamerával szerelték fel. A 850 gramm súlyú tábla PC üzemideje 4,5 óra, azonban a billentyűzettel egybeépített dokkolóegység szintén tartalmaz egy kiegészítő akkumulátort, így az üzemidő legfeljebb 9,5 órára meghosszabbítható. A dokkolóegységbe ezenkívül beépítettek USB-, LAN- és VGA-portokat is.


Ezzel együtt jelentette be a cég a LifeBook T902-t, mely 13 colos képernyővel, 1600x900-as felbontással és szintén Ivy Bridge processzorokkal érkezik. A két kilós gépbe akár 16 GB memóriát is pakolhatunk, és kiegészítő modulként további akkumulátort, merevlemezt vagy akár egy optikai meghajtót rakhatunk be. (A cég 11 órás üzemidőt ad meg.) Szintén ismeri a fentebbi biztonsági funkciókat (TPM, Computrace támogatás, ujjlenyomat szenzor, vPro chip).

A Fujitsu Stylistic Q702 szeptembertől lesz kapható, eleinte Windows 7 Professional operációs rendszerrel, majd a Windows 8 megjelenését követően október végétől bárki frissíthet az új operációs rendszerre. Tami Reller, a Microsoft Windows és Windows Live részlegének pénzügyi és marketingvezetője a WPC keretében a Q702-t említette, mint az első Windows 8-as üzleti célú táblagépet. A készülék induló ára 1100 dollár, a T902-esé pedig 1900 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • coolbboy83 #5
    Semmi nem lesz az iPad-dal... az kicsi és könnyű, ez pedig nehéz és nagy.... kinek mi kell, majd azt veszi.
  • okosan gyerekek #4
    Ami pedig azt illeti, 16 giga!? :'D Mi lesz veled iPad... (B
  • okosan gyerekek #3
    11 óra egy harmadik(!) szlotba helyezendő kiegészítő akksival.

    Egyébként bitang jók ezek a gépek. Ezeken azért már lehet tanulni.
  • Griphons #2
    Mert az alsó képen a Fujitsu másik hibrid táblagépe a 13 colos T902 látható. Azt is most jelentették be. Mindkettő Win7-tel jön ki.
    http://www.engadget.com/2012/07/09/fujitsu-stylistic-q702-lifebook-T902/
  • Bannedusermail #1
    Két különböző gép van a képeken.