Berta Sándor

9,7 collos tábla az Archostól

A francia gyártó bejelentette az új Elements táblagép-család első tagját. Az Archos 97 Carbon alumíniumházat és 9,7 collos kapacitív érintőképernyőt kapott.

A 239 x 184 x 11,5 mm méretű és 620 gramm súlyú eszközt 9,7 collos kapacitív multitouch-kijelzővel szerelték fel, amely IPS-paneles, és amelynek a felbontása 1024 x 768 képpont. A tábla PC-t 11,5 mm vékony alumíniumházban helyezték el és ellátták egy ARM Cortex A8 típusú, 1 GHz órajelű processzorral és egy gigabájt RAM-mal. A beépített 16 gigabájt flashmemória SD-/SDHC-memóriakártyák segítségével 32 gigabájtra bővíthető.

A készülék rendelkezik USB-porttal, fejhallgató-csatlakozóval, beépített mikrofonnal és HDMI-csatlakozóval, továbbá 2 megapixeles hátoldali, illetve 0,3 megapixeles elülső kamerával. Az utóbbiak videochateléshez, videók rögzítésére és fotók készítésére egyaránt használhatók.


A tábla operációs rendszere az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), van IEEE 802.11b/g/n szabványú WLAN-modulja és természetesen hozzáférést biztosít a különböző Google szolgáltatásokhoz (Google Play, Gmail, Google Talk, Google+, Google Maps és az 5 gigabájt online tárhelyet kínáló Google Drive). A gyártó számos alkalmazást előre feltelepített a tábla PC-re, ezek között van az OfficeSuite Viewer, a World of Goo nevű puzzle demóverziója, a News Republik és a Brief me App nevű Facebook- és Twitter-hírgyűjtő. Az Arcos 97 üzemideje gyári adatok szerint videók lejátszásakor 8 óra, zenék lejátszásakor 20 óra. A termék július végétől kerül a boltokba, a bevezető ára 249,99 euró lesz. Az Elements termékcsalád többi tagját 7, illetve 8 collos érintőképernyővel szerelik majd fel.

"Az Arcos Elements termékekkel egy vonzó táblagép-családot mutatunk be, amely kedvező áron ötvözi a dizájnt és a Google legjobb funkcióit. Az új eszközök jelentik a tökéletes egyensúlyt a megfelelő teljesítményű hardverek, az optimális szoftverek és a Google Play kínálatában fellelhető tartalmak között" - jelentette ki a marketinganyagban Henri Crohas, az Archos alapítója és vezérigazgatója. A francia cég 2010 májusában mutatta be az első Androidos táblát és szintén az ő nevéhez fűződött tavaly decemberben az első olyan Android 3.2-t futtató tábla PC piacra dobása, amely 200 dollárnál olcsóbb volt. A vállalat emellett kifejlesztett egy Android 4.0-s táblagépet kifejezetten gyerekeknek is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #1
    Ez egészen jól hangzik, csak az a fránya android nem áll a kezemre sosé.