Berta Sándor

Új dizájnt kap a Microsoft honlapja

A tengerentúli cég módosítja hivatalos oldalát és ezáltal még jobban kihangsúlyozná az új Metro-felület jellemzőit. Az érintőképernyőt használókra is figyelő új portál előzetes változata már elérhető.

Az átalakított Microsoft.com feladata összegyűjteni a Metro-felület legfontosabb jellemzőit és az azokkal kapcsolatos visszajelzéseket. A tesztoldal teljes mértékben a Metro-dizájnra épül és kifejezetten úgy alakították ki, hogy a Windows 8 és a Windows Phone operációs rendszert használók számára ismerős környezetet jelentsen.

A honlap felső részén helyezték el a keresőmezőt és itt lehet elérni a különböző termékekkel, letöltésekkel, szolgáltatásokkal és ajánlatokkal kapcsolatos menüt is. Ide került a terméktámogatási és a Microsoft Store menüpont.


A portál középső részén lévő nagy kép a konszern különböző megoldásait reklámozza és itt jelenítik meg az aktuális promóciós ajánlatokat is. A banner alatt láthatók a legfontosabb termékkategóriák, a letöltési részleg, a terméktámogatási ajánlatok és a biztonsági frissítések. Az utóbbiaknál külön menüpontban vannak a Microsoft és a Microsoft Security Essentials frissítései, valamint a Malicious Removal Tools letöltései. Szintén ide kerültek a végfelhasználóknak és a cégeknek ajánlott különböző szolgáltatások. Az oldal alsó részén helyezték el a sajtóanyagokat, külön a Facebook- és a Twitter-elérhetőségeket, valamint a hírközpontot. Továbbá könnyen áttekinthető formában ismét láthatók a legfontosabb tartalmak.

Összességében elmondható, hogy az új változat a jelenlegi honlapnál jóval átláthatóbbnak tűnik és a portált kifejezetten úgy alakították ki, hogy gondoltak azokra, akik a jövőben egy érintőképernyős készülék segítségével látogatnak majd el oda. Azt ugyanakkor egyelőre nem lehet tudni, hogy az átalakított oldal mikortól váltja fel a jelenlegi ajánlatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kishugo #7
    Köszönöm CAT, hálás vagyok válaszodért!
  • joghurt3 #6
    És vajon az új dizájn mellé végre meg tudják oldani, hogy a Bing-powered download.microsoft.com megtalálja a saját dolgait, és ne Google-lel kelljen rákeresni a cuccokra?
  • Cat #5
    a security essentials a vírusírtó (állandóan fut), a malicious removal pedig a férgek ellen van, és kézzel kell futtatni amikor akarod, úgytudom. Ezek alakítják botnetté a gépet, küldenek levelet, vagy jelenítenek meg reklámokat.
  • kakamatyi123 #4
    lehet ideje lenne valtani:)
  • passatgt #3
    ie8-ban már szétesik:)
  • endrev #2
    Jó lett!

    (a weboldal :) )
  • kishugo #1

    Az új dizájnt kap... cikk említi a Microsoft Security Essentials és a
    Malicious Removal Tools programokat is. A net-es források egyáltalán nem segítik a tisztánlátást a két termékről. A Microsoft sem. Kérdésem volna: használom a Secirity Essentias-t, a Malicious-t is telepítsem? Angolban sajnos nem vagyok otthon... öszönöm!