Berta Sándor

Bővíti dublini szerverközpontját a Microsoft

A beruházásra a számítási felhő technológián alapuló szolgáltatások iránti növekvő kereslet miatt kerül sor, a projekt összköltsége 130 millió dollár.

Napjainkban egyre nagyobb igény van a felhőalapú szolgáltatásokra és emiatt az IT-óriások kénytelenek fejleszteni infrastruktúráikat. A Microsoft úgy döntött, hogy bővíti a dublini szerverközpontot, amely így megfelelhet a jövőbeli igényeknek is. A létesítmény 2009 júliusa óta működik, s elsősorban az európai ügyfeleknek teszi elérhetővé a tengerentúli társaság számítási felhő platformjait és erőforrásait. "A Cloud Computing nem csak technikai megvalósítás kérdése, hiszen az adatvédelem és a teljesítmény szintén ugyanilyen fontos szerepet játszik. A dublini szerverközpontunkkal megfelelünk az európai adatvédelmi előírásunknak és az ügyfeleinknek a legmagasabb fokú adatbiztonságot kínáljuk. Mindez tükröződik az online szolgáltatásaink iránti keresletben is" - jelentette ki a Microsoft szóvivője.


Az amerikai vállalat az elmúlt hónapokban jelentős összegeket fordított a Cloud-infrastruktúrája bővítésére. Nemrég 5,3 millió eurót fektetett be a brüsszeli Cloud & Interoperability Center létrehozásába. A projekt célja, hogy elősegítse az európai innovációt és gazdasági növekedést.

"A dublini szerverközpontot érintő beruházásunk egyért elművé teszi, hogy a jövőben milyen dolgok iránt érdeklődünk majd. Miután az ügyfeleink nagyon erősen érdeklődnek az olyan Cloud-szolgáltatásaink iránt, mint az Office 365, a Windows Live, az Xbox Live, a Bing és a Windows Azure, így befektetünk a regionális Cloud-infrastruktúránkba azért, hogy megfeleljünk ezeknek az igényeknek" - tette hozzá a szakember.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!