Berta Sándor

A Google adathalmozását támadja a Microsoft

Agresszív kampánnyal támadja a keresőcéget a Microsoft: több amerikai újságban helyeztek el egész oldalas hirdetéseket, amelyekkel a felhasználókat igyekeznek meggyőzni saját szolgáltatásuk előnyeiről.

A többek között a The Wall Street Journal, a The New York Times és a USA Today oldalain megjelent hirdetésekben a Microsoft egyrészt a Google-t támadta, másrészt a Google szolgáltatásaiból kiábrándult internetezőket akarja a Bing, a Hotmail, az Office 365 és az Internet Explorer kipróbálására, illetve használatára ösztönözni.

"A Google jelenleg több vitatott módosítást készít elő a legnépszerűbb termékeinél. Ezeknek a változtatásoknak, amiket olyan szavakkal igyekszik álcázni, mint az "áttekinthetőség", "egyszerűség", "következetesség", kizárólag egyetlen célja van: megkönnyíteni a Google számára, hogy összegyűjtse azokat a dolgokat, amiket az emberek keresnek, küldenek, mondanak vagy streamelnek" - írta hirdetéseiben az amerikai vállalat.


A Microsoft többek között azt vetette a vetélytársa szemére, hogy a jövőben a szolgáltatásait használó internetezőknek sokkal nehezebb dolguk lesz, ha meg akarják tartani az ellenőrzést a személyes adataik felett. A keresőcég szempontjából érthető a lépés, hiszen minden összegyűjtött információ növeli a hirdetők számára szolgáltatásaihoz tartozó csomagok értékét.

A redmondi konszern elismerte, hogy önmagában abban semmi kivetnivaló nincs, hogy valaki javítani akar egy termék minőségén, azonban szerintük egyensúlyt kell teremteni az igények és a felhasználók érdeklődési köre között. A Google által tervezett adatvédelmi változtatások viszont teljesen figyelmen kívül hagyják ezt az egyensúlyt. A kampány három részből áll majd, a mostani volt a bevezető és ennek célja, hogy a Microsoft lehetséges alternatívaként mutassa be saját szolgáltatásait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caius marius #22
    Akkor legközelebb ne olvasgass itt, és nem ér több csalódás!
    Szép napot viszont!
  • wappista #21
    Elolvasva a cikket és valamennyi hozzászólást,megdöbbentem azon,hogy micsoda nyálverés folyik itt,abszolut a témához semmi köze egyiknek sem!Szerettem volna okosodni,tanulni,de,mivel használója vagyok a Google-nek több éve,tisztában vagyok azzal,hogy mit és hol kell használni benne!
    A cikkhez szólva pedig;piacverseny van én meg nem vagyok olyan okos,hogy bármelyiket kitalálhattam volna,sajnos!
    Szép napot kívánok!
  • cateran #20
    Atyauristen...nem tudom hallottal-e rola, de az angol az egyik legelterjedtebb nyelv (FB) szemben a magyarral (iwiw)...Ragozzam tovabb vagy leesett a 2 filleres?
    Tenyleg....mennyivel egyszerubb osszehangolni esetlegesen 10-20-30-100 emberrel a kapcsolattartast msn-en (hihetetlenul elavult) skype-on (hasznalatban, de erosen gephez kotott, nem mindenkienk van olyan telefonja ami kezeli)email....1990 mar elmult....uzleti dolgokra, esetleg kepek, szovegek kuldesere..de kapcsolattartasar mar naaaagyon elavult
    Lathatoan meg az eletben nem lattad az fb-t max kepekrol, messzirol...nem istenitem (bar az iwiwre koroket ver) de a hasznossagahoz nem ferhet ketseg (ja, hogy a felhasznalok igen tekintelyes szazaleka tokhulye meg ehhez is? Ez van....)
  • pasi29uk #19
    És mégis mire használtam eddig? Pl. villám gyorsan munkahelyet kerestem és találtam édesapámnak Magyarországon de ha magamnak kellene keresni munkát, házat, vagy valamilyen komolyabb dolgot első sorban a barátaim kapcsolataira építenék. Tudod az ember a rokonai nem de az ismerőseit megválogathatja. Nekem 150 körül vannak akiket nem hívogatnák fel egy-két hetente sem de egy laza kapcsolatot azért ápolok velük, hiszen életem egy pontján fontosak voltak.

    Mindenféle hasznos infó és (lehet másnak szemét) amit találok és megosztok vagy éppen kommentálok 1 helyen vannak időrendben. Néha sztorizgatás közben is szoktam hivatkozni némelyikre...

    Mindeközben új kapcsolatokat is építek mert vannak hasznos közösségek ahol embereket ismertem meg. Az egyik ilyen a Mencseszteri Magyarok közössége kb 500 fő. Nem ecsetelem az előnyét...

    Ha volna egy egyéb X platform ami nem állammi/feleketi/kapitalista/stb (fuj) jobb lenne... +150 cimbora átmennék, akkor mennék én is.
  • pasi29uk #18
    Miért miért miért.... miért ne?

    Megfelelően kell menedzselni az oldalad és lehet, hihetetlenül hangzik de nagyon hasznos is tud lenni a FB.
    Kicsit olyan, mint... //használj XPt mert a többi win szar/win98at használj mert XPnek sok erőforrás kell/használj Win95öt mert 98 nagyon nagy// használj 3.11et mert a win95 teli van kákhalállal//használj dos6.22 mert a win szar és nem lehet olyan jól menedzselni meg sok RAMot eszik//...

    Minek számítógép/telefon/... evőkanál amikor minden program megvan az élethez amúgy is minek kell az internet öreganyámnak sem volt (egy darabig).
  • Szefmester #17
    Email, msn, skype, vagy egyéb akár webcamerát is használó chatprogramot... De a telefon is elég személyes tud lenni...

    Meg aztán.. miért kéne egy franciának vagy egy németnek, esetleg egy magyarnak beregisztrálnia egy amerikai weboldalra csak hogy egymással tartsák a kapcsolatot... Ennyi erővel egy amerikai is beregisztrálhatna az iwiw-re...
  • pasi29uk #16
    Postagalamb csúzliból kilőve?
  • cateran #15
    Ezen mindig jokat nevetek...elmondanad milyen megoldast tudnal javasolni a francia, a magyar, az angol es nemet teruleteken elo ismeroseimmel valo egyszeru kapcsolattartasra? Tudod...olyan szemelyesebbet....
  • caius marius #14
    Nem. Szerintem a problèma ott van, hogy màr èvekkel ezelött nekilàtott az összes szolgàltatò az adatforgalom figyelèsènek ès rögzítèsènek, azon a címen, hogy most majd jòl megakadàlyozzàk a terroristàkat. Most pedig megteremtik a törvènyi hàtterèt annak, hogy mindenkit aki szerintük gonosz, azt megfogjàk ès kikukàzzàk.
  • VRSDM #13
    a probléma még mindig ott van amikor a felhasználók úgy gondolják az internet anonim.

    az utcán se tartok táblát a fejem fölé a kényes fotóimmal, történeteimmel, személyes dolgaimmal.

    miért osztanám meg ezt egy közösségi oldalon?!

    értitek.
    eltárolják amit a kezükbe adsz, és utána még felháborodunk hogy mit képzelnek?!

    olvasni aztán aláirni nem eszetlenül kattingatni ;)