Berta Sándor

Lemásolná a Facebookot a Samsung

A koreai technológiai óriás rövidesen új területere merészkedik, legalábbis erre lehet következtetni az egyik helyi lap által megszellőztetett projektből és annak nevéből.

A The Korea Times cikkében arról írt, hogy a Samsung hamarosan a Facebook konkurense lehet. Az információt a társaság dolgozói szivárogtatták ki. Az új szolgáltatást a nem túl kreatív "Samsung Facebook" kódnév alatt fejlesztik és várhatóan a jövő év elején indíthatják el. A hosszú távú cél az, hogy felvegye a harcot napjaink legnépszerűbb közösségi oldalával - mindez meglehetős érdekes és ambíciózus tervnek tűnik. A cég számos funkcióval látná el a platformot, amely többek között lehetővé tenné a tartalmak feltöltését és megosztását. A közösségi funkciókat integrálnák a Samsung termékeibe, a tábla PC-kbe, okostelefonokba, digitális kamerákba, televíziókba és más internetképes készülékekbe. A szolgáltatás egyik alapját a már most is létező Family Story nevű ajánlat jelentheti, amely lehetővé teszi a fotók, chatbeszélgetések és ütemtervek megosztását másokkal.

A rendszer az Amazon felhőszolgáltatási platformjára épülne. Ez a megoldás lehetővé tenné, hogy a felhasználók bármikor, bármilyen eszközről és bárhonnan hozzáférhessenek. A végleges névről még nem született döntés és csak azt lehet tudni, hogy a közösségi hálózat várhatóan 2013 első negyedévétől lesz elérhető. A hosszú távú célok között szerepel, hogy a szolgáltatás platform- és gyártófüggetlen legyen, vagyis bármely operációs rendszer alatt és bármely terméken használható legyen, például akár Blu-ray lejátszókon is. A fejlesztők abban bíznak, hogy rendkívül sok ember választja majd a platformot, és a cég ismertsége, valamint az okostelefonok és az internetképes televíziók piacán betöltött pozíciója kapcsán joggal reménykedhetnek a kedvező fogadtatásban.

A hírre reagálva a vállalat hivatalosan cáfolta az állítást, és kiemelik, hogy csak a februárban indult Family Story továbbfejlesztésén dolgoznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #17
    ...ébresztő a rossz helyesirás sikk, gramar naziskodni meg bunkóság, mondjuk az utóbbi szerintem is az.....
  • cloud.strife #16
    Jessz. :)
    (mivelhogy rühellem a kóreai márkákat... :)
  • mad mind #15
    Direkt írod hibásan?
  • Vadnokedli #14
    Hajót is gyárt a Samsung. mindent gyárt, igazi mindenes. :D Szerintem már van 10 éve Samsung WC tartály is, meg hamburger is.
  • cloud.strife #13
    Köszönöm a kioktatást, de én direkt írom így, ha ismernél tudnád.

    Köszihelló.
  • JL666 #12
    ezek a kóreiaiak olyanok, mint jappán, meg a pappír, hogy a póstásról ne is beszéljünk, már csak helyesen tudni leírni őket, meg kimondani, igaz?!
  • cloud.strife #11
    Ezek a kóreaiak bármit kitalálnak hogy a hírekbe kerüljenek..... :/
  • Szefmester #10
    Használják még. De tudod ezt a kérdést én is fel tudom ám tenni. Ha van iwiw akkor minek az FB? Nincs annyi külföldi ismerősöm aki miatt érdemes legyen regisztrálnom, kapcsolatot iwiwen is tudok tartani, régebb óta vagyok ott már, és nem fogok egy új divatos oldalért átmenni. Ha akartam volna akkor lett volna myspace-em is.

    Szóval miért is jobb az FB mint pl az iwiw? ha abugos szart írja valaki akkor dobjon már egy bugreportot is legyen szives. :)
  • Nonix #9
    amugy elkepzelek egy jovobeli beszelgetest.
    -Szia, akkor majd bejelollek face-en.
    -oh en Samut hasznalok
    -jo akkor mindegy
  • Pharaoh #8
    Koreában szinte minden Samsung. Még Samsung fashion ruhabolt is van.