Berta Sándor

Az Egyesült Államokban telítődött a Facebook

Úgy tűnik, hogy az USA-ban egyre kevesebb ember számára érdekes a Facebook. Míg 2011 elején 24 százalékkal nőtt a látogatók száma, addig idén már csak 5 százalékkal.

Rendkívüli mértékben lelassult a tengerentúlon a közösségi portál növekedése. Erről a The Wall Street Journal számolt be a Comscore statisztikai adataira hivatkozva. Idén áprilisban a platform 158 millió egyedi látogatót könyvelhetett el. Ez 2011-hez képest mindössze 5 százalékos növekedésnek felel meg, ami a legkisebb érték 2008 óta. Azóta méri ugyanis a közösségi oldalt látogatók számát a Comscore. A cég havonta nyilvánosságra hozza a Media-Matrix-Ranking nevű összesítését. Ebből számos érdekes adat kiderül, többek között az, hogy 2010 áprilisáig az egyedi látogatók száma még 89 százalékkal nőtt az Egyesült Államokban, de tavaly áprilisban ez a növekedés már csak 24 százalékos volt.


A honlapokon töltött idő változása

A Comscore megállapította azt is, hogy a 221 millió amerikai internetező 71 százaléka regisztrálta magát a Facebookon és ezen a honlapon töltötték a helyiek a legtöbb időt. Az amerikai felhasználók idén havonta összesen hat órát töltöttek átlagosan a platformon, ez 16 százalékkal több idő a 2011-ben mérthez képest. A Google ajánlatait - ide értve a YouTube videóit is - havonta átlagosan négy órán át tekintették meg, míg a Yahoo! szolgáltatásait havonta 3,5 órán át használták.

Andrew Lipsman, a Comscore elemzője közölte: a Facebook meghatározó pozícióját és az eltöltött időt figyelembe véve a látogatói szám lassulása gyakorlatilag a növekedési szakasz természetes részének fogható fel, vagyis nem kell belőle negatív következtetéseket levonni. Mindenesetre annyi leszögezhető, hogy a közösségi portál lassan telítődik és eléri a maximumát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fergusonpapa #6
    iwiw azért omlott mert 1.volt jobb,de legangyobb ok az hogy 2. lassu bugos szar volt.
  • GerY5 #5
    Omlana már inkább össze végre az egész f*szbúkosdi...
  • birdo #4
    ilyenkor szokták az elemzők " tágítani a kört...és bevonni...mondjuk európát....mindjárt más képet kapnánk....vagy...már itt is behalt az érdeklődés ??
  • mester1987 #3
    De ez már szerintem tavaly elkezdődött :)
  • mester1987 #2
    Egyértelmű. Minek?
  • Chocho #1
    Ez várható volt, előbb-utóbb elfogynak a potenciális regisztrálók, ez történt annak idején Magyarországon az IWIW-vel is, csak kisebb léptékben persze.