Berta Sándor

Tábla-ultrabook hibrid az Inteltől

A gyártó bemutatta a legújabb készüléke referenciamodelljét, amely egyesíti magában a tábla PC-k és az ultrabookok előnyeit. Az eszközre Windows 8 operációs rendszer kerül majd.

A Wired amerikai IT-lapmegszerezte az új termékkel kapcsolatos első fotókat és információkat. A Cove Point nevű készülék először az Intel idei pekingi fejlesztői fórumán volt látható és hivatalosan Letexo kódnév alatt fejlesztették ki. A Cove Point egy érintőképernyővel rendelkezik, így összecsukott állapotában táblagépként használható és ilyenkor a kijelző eltakarja a billentyűzetet. Kinyitott állapotban viszont akár úgy használható, mint egy ultrabook, lehetővé teszi a filmek megtekintését vagy a különböző információk bevitelét.


A pekingi Intel fejlesztői fórumon bemutatott prototípus az Ivy Bridge architektúra egyik korábbi processzorára épült. A kijelző 12,5 collos volt, míg az eszköz két USB 3.0-porttal és egy HDMI-kimenettel, továbbá egy hangerő-szabályozóval és egy előoldali kamerával rendelkezett. A tervek szerint a Cove Point operációs rendszere a Windows 8 lesz.


Az Intel a hibrid modellt már tavaly óta fejleszti és új területre evezett ezzel a koncepcióval, hiszen a nagy gyártók közül eddig kizárólag az Asus jelentett be hasonló eszközöket, a Tegra 3-ra épülő Padfone okostelefon-tábla hibridet és az Eee Pad Transformer Prime nevű készülékét. Utóbbi azonban késik, így csak idén érkezik meg, az ára viszont körülbelül 600 euró lesz. A Cove Point tábla-ultrabook hibridek ugyanakkor várhatóan 1000 dolláros bevezető áron kerülnek majd a boltok polcaira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szvini #11
    Én is támogatom a magyar nyelv tanulását :D

    Kövezzetek meg de ez a mondat sztem nem stimmel:
    " Asus jelentett be hasonló eszközöket, a Tegra 3-ra épülő Padfone okostelefon-tábla hibridet és az Eee Pad Transformer Prime nevű készülékét. Utóbbi azonban késik, így csak idén érkezik meg"

    Az UTÓBBI, azaz a Prime, már egy ideje kint van, ha jól tudom. Nem inkább az ELŐBBI nem jelent még meg?? :D:D
  • szvini #10
    Én is támogatom a magyar nyelv tanulását :D

    Kövezzetek meg de ez a mondat:
    " Asus jelentett be hasonló eszközöket, a Tegra 3-ra épülő Padfone okostelefon-tábla hibridet és az Eee Pad Transformer Prime nevű készülékét. Utóbbi azonban késik, így csak idén érkezik meg"

    Az UTÓBBI, azaz a Prime, már egy ideje kint van, ha jól tudom. Nem inkább az ELŐBBI nem jelent még meg?? :D:D
  • kakamatyi123 #9
    valoban mas magyarazat nem letezik...:)
  • lordsithlord #8
    Ennek két magyarázata van: vagy a gyártó kitalálta, hogy tabletként csak pozicionálásra legyen használható a kijelző, minden egyéb meg ultrabook-ként végezhető el, vagy a cikk írója nem igazán ért a dologhoz.
  • kakamatyi123 #7
    az elvonatkoztatas nem az erosseged...
    kinyitva le tudod tenni egy asztalra es tavolabbrol nezni, nem kell egy vazanak tamasztani...
    es nyilvan kinyitva a billentyuzettel be lehet gepelni hoszabb szovegeket is megfelelo precizitassal a tapipados bohockodas helyett.
    hany eves vagy?:)
  • lordsithlord #6
    Minden csak értelmezés kérdése

    A te olvasatodban felesleges névelő, az enyémben viszont számnév.

    Mindkét nézőpont megfelelő lehet, kérdés, ilyen szemszögből nézzük.
  • asgh #5
    Én ezt a mondatot nem tudom értelmezni:

    " Kinyitott állapotban viszont akár úgy használható, mint egy ultrabook, lehetővé teszi a filmek megtekintését vagy a különböző információk bevitelét."

    Tábla üzemmódban tehát nem lehet különböző információkat bevinni és filmet nézni vele?

    Amúgy az aksis üzemidőre lennék kíváncsi, hogy pl. HD filmnézés mellett mennyi ideig bírja. (Az ilyen marketing bullshitet, hogy "átlagos használat mellett 12 óra" hagyjuk, mert azt általában nem teszik hozzá, hogy "átlagos használat" alatt kikapcsolt wifit, fele brightnesst és 20% prociteljesítményt értenek.)
  • willcox #4
    Elárulnám, hogy a cikkferdítő az egyet határozatlan névelőként használta (teljesen feleslegesen, ezt figuráztam ki), nem pedig számnévként. Még mielőtt tovább próbálnád megmagyarázni.
  • lordsithlord #3
    Támogatom, tanulj meg magyarul

    Miért fontos, hogy csak 1 hangszabályzó van? Mint látható, szét is nyitható a gép, ergo meg lehetne oldani a dolgot akár 2-vel is, pl. ha egy van a készülék oldalán, egy másik pedig a billentyűzet felett.

    Miért fontos, hogy csak 1 ELŐOLDALI kamera van? Direkt emeltem ki az ELŐOLDALI kifejezést, az értelmesebb készülékeken van a hátlapon is. Pont tegnap szembesültem azzal az érdekes problémával, hogy mennyire nem használható egy tabletben a 8MP-es kamera, ha nem a hátlapon van, hiszen a kijelzőn ugyan látható, hogy mit fg az ember fényképezni, csakhogy ez persze egyenesen a lefényképezendő dolog felé néz. Ergo lényegében vakon kell fényképezni...
  • willcox #2
    "egy hangerő-szabályozóval" - kettő felesleges lenne. :)
    "egy előoldali kamerával rendelkezett" - vagyis nincs térhatású felvétel :)

    Nem ártana megtanulni magyarul is!