Berta Sándor

Android 4.0-s Archos-táblagép kifejezetten gyerekeknek

A Child Pad nevű készüléknél a fő szempont az volt, hogy a gyerekek biztonságosan kezelhessék, ugyanakkor a gyártó azt is fontosnak tartotta, hogy olcsó és korszerű legyen.

A bejelentés alapján az Archos Child Pad 7 collos kijelzőt kap és az operációs rendszere az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) lesz. Az eszközbe egy 1 GHz órajelű processzort és egy gigabájt RAM-ot szerelnek. További technikai információkat viszont a francia gyártó egyelőre nem árult el.


"A hordozható audio- és videolejátszók, valamint az Androidos táblagépek úttörőjeként fontos számunkra, hogy egy olyan tábla PC-t kínálhassunk, amely minden korosztály tagjainak - és különösen a gyerekeknek - igényes szórakozást kínál. A célunk olyan táblagépek piacra dobása, amelyek a legjobb funkciókkal vannak ellátva és amelyek ennek ellenére a megfizethető kategóriába tartoznak. Ezzel a készülékkel egyaránt meg akarunk felelni a szülők és a gyerekek igényeinek" - jelentette ki Henri Crohas, az Archos alapítója és vezérigazgatója.


Bár a Child Pad az Android 4.0-ra épül, azonban a kezelőfelületét a gyerekek miatt némileg módosították, így például egyszerű és színes ikonjai vannak. Emellett számos alkalmazást (játékokat, lejátszószoftvereket, tanuláshoz használható programokat stb.) telepítettek fel, amelyek rendkívül könnyen elérhetők. Az Archos összesen 28 alkalmazást telepített fel előre, továbbiak a Kids Apps Store kínálatában érhetők el. Ez a bolt egyébként részét képezi az Archos saját, AppsLib nevű letöltőplatformjának, amelyen különböző kategóriákban (játék, szórakozás, kommunikáció, multimédia, könyvek, képregények sport) több ezer gyermekbarát szoftver található meg.


A ChildPad korlátozott internethozzáférést kínál és ebben segít a Mobile Parental Filter, amelyet az Editions Profil nevű francia cég fejlesztett ki. A készülék bevezető ára 99 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • a_n_d_r_e_w #9
  Wrong. Az ICS ugyanugy folytatasa a HoneyCombnak mint a GingerBreadnek, egy android van mar csak, tabletre es telefonra is 4-est raknak. Az 5-ossel kapcsolatban meg annyi pletyka volt mar, az meg hogy az tabletre koncentralna igen valoszinutlennek hat miutan majd egy evig dolgoztak azon, hogy ujra egyseges legyen a rendszer.
 • Cat #8
  sokan nem mernének egy kisgyerek kezébe adni egy ilyen drága eszközt, pl. simán leönti szörppel.
 • Inquisitor #7
  Érdekes, miért pont 4.0-ás? Tabletre a 3.x való, nem? És mielőtt valaki a telefonon terjedő (igaziból annyira még nem) 4.0-val jönne, nem rég volt hírben, hogy nincs messze az 5.x ami ismét Tabletre optimalizált verziót takar.

  Én gyerekkoromban egy Gameboynak örültem volna, de csak "kvarcjátékra" futotta. :D

  A fiam 3.5 éves és amikor megkaparintotta a telefonomat másodpercek alatt jött rá dolgokra ami nekem hosszú negyedórákba telt első bekapcs után ... ő már új generáció. Én meg a szüleimen mosolyogtam, mert nem voltak képesek egy VHS lejátszót kezelni anno.
 • Archenemy #6
  gyerekem 2 éves, és iPadot tudja használni. Más kérdés, hogy a játékokkal nyilván nem úgy játszik, ahogy kitalálták azokat, hanem főleg nézegeti meg összevissza nyomkod.

  pláne iPadon is vannak ilyen tökkicsi gyerekeknek kitalált játékok, amik iolyen nagyon egyszerű interakciókra építenek (pl. pukkantsd ki a lufikat, stb)

  venni úgyse tud semmit, mert ahhoz jelszó kell, nagy bajt meg nem tud csinálni, mert azt meg az iPad nem engedi. szal sztem az iPad is jó kisgyerekeknek

  szerintem a fenti terméknek nincs sok értelme, de attól még sok, a számtechben kevésbé jártas ember meg fogja venni, és ez nem is baj
 • nextman #5
  Es szerintem van ertelme szurni a tartalmat, ha a gyerekeidrol van szo.
 • nextman #4
  100 euro szerintem nem sok a HW reszeert.

  En gyerekkoromban orultem am volna egy ilyennek.
 • globint #3
  Máskor is láttam hasonló butaságot. Olyan játék-számítógépet, (Első számítógéped néven), amelyik annyiba került, amennyiért már rendes gépet is kaphatna a vásárló. A tudása meg mint egy karóráé! Hülyeségnek tartom, de csak van értelme, mert különben nem árulnák.
 • gforce9 #2
  Hát tuti az kell legyen. A gyerekek a mostani eszközöket is percek alatt megtanulják kezelni. Semmi szükség arra, hogy kifejezetten nekik fejlesszenek valamit. De biztos el lehet adni a sok sznobnak :)
 • Petka #1
  Ugye ez most csak valami vicc?