Berta Sándor

Három táblagépet is piacra dob a Toshiba

A japán gyártó új termékei közül különösen az a készülék tűnik ki, amely 13,3 collos érintőképernyőt kapott és ezzel alighanem a világ legnagyobb méretű tábla PC-je lesz.

Új tagokkal bővült a Toshiba táblagépeinek családja. Az eszközök az Excite 7,7, az Excite 10 és az Excite 13 nevet kapták. Mindegyik termék az Nvidia Tegra 3 platformra és az Android 4.0 operációs rendszerre épül. Az alapmodellek mindegyike 1 gigabájt RAM-ot, USB-portokat és memóriakártya-bővítőhelyeket tartalmaz. Az összes készülék alumíniumházat és egy videokonferencia-beszélgetésekhez használható 2 megapixeles előoldali, valamint egy 5 megapixeles hátoldali kamerát kapott. Emellett megtalálható rajtuk a Bluetooth-port és nem hiányzik a WLAN-modul sem.


A három bejelentett tábla PC közül a legnagyobb érdeklődésre alighanem az Excite 13 tarthat majd számot, hiszen 13,3 collos kijelzőjének köszönhetően ez lehet a világ legnagyobb táblagépe. A LED-háttérvilágítású képernyő üvege úgynevezett Gorilla Glass, ami ellenáll a sérüléseknek és karcolásoknak, továbbá erős napfényben is kiválóan olvasható. A kijelző Multitouch-kompatibilis, felbontása 1600 x 900 képpont, így különösen alkalmas nagyfelbontású filmek és a honlapok megjelenítésére. Ugyanakkor az Androidon jelenleg túl kevés alkalmazás támogatja az ilyen nagy felbontások használatát. Az Excite 13 súlya 1 kilogramm, rendelkezik egy Micro-HDMI csatlakozóval és a Toshiba egy dokkolóegységgel együtt szállítja ki a vásárlóknak. Az akkumulátor üzemideje legfeljebb 13 óra. A 32 gigabájt flashmemóriával szerelt változata bevezető ára 649,99 dollár, míg a 64 gigabájtos verzióé 749,99 dollár.


Emellett a vállalat bejelentett egy 7,7 és egy 10,1 collos modellt is. A 380 gramm súlyú Excite 7.7 már az idei Mobil Világkongresszuson látható volt. A AMOLED-kijelzőjének felbontása 1280 x 800 képpont, szintén LED-háttérvilágítású és Multitouch-kompatibilis, viszont a memóriakártya-bővítőhelye az SD helyett a MicroSD kártyákat támogatja. Az Excite 10 súlya 599 gramm, a maximális üzemideje 10 óra és egy Micro-HDMI csatlakozót kapott. Az AMOLED-kijelzője felbontása szintén 1280 x 800 pixel. A 16 gigabájt flashmemóriával szerelt Excite 7.7 499,99, míg a 32 gigabájttal szerelt 579,99 dollárba kerül majd. A 16 gigabájt flashmemóriával ellátott szerelt Excite 10 bevezető ára 449,99 dollár lesz, a 32 gigabájtos modell 529,99, míg a 64 gigabájtos 649,99 dollárért dollárért lesz megvásárolható.

Az új Excite-modellek mindegyike támogatja a Google Mobile Service alkalmazásait (Google Play, YouTube, Gmail, Google Maps). Emellett számos egyéb programot is feltelepítettek rájuk, köztük van a Toshiba Book Place is, amelyen keresztül 3 millió e-könyv érhető el. Ezenkívül megtalálható rajtuk a a Toshiba Media Player, a Toshiba File Manager, a Netflix és a Zinio is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • stefun #10
  1. A kinai "szarok" nem ilyen árkategóriában vannak.!
  2. A Toshiba-t ne alacsonyitsuk má le hogy a forumába beirjuk a noname cuccokat.
  3. Egy bizonyos szinvonal felett EZ az elsö ilyen méretü tablet. Nem tapi tábla aminek álvány kell, hanem hordozható.
  4. Azé jó lenne ha mutatnál párat azokból a kinai szarokból amik 13", és a felett vannak!! Ha már emlitetted! :)
 • tomcsa4 #9
  Kínai szarokat láthatsz 13 collnál és felette. De ezeket ebayen keresd. (Ha komolyabban érdekel. Én passzolnám, de ki tudja, lehet kifogsz valami jót.)
 • hunwhite #8
  Ezekre a Win8 is felcsúszik vagy csak amivel gyárilag hozzák?
 • coolbboy83 #7
  Azért itt egy összehasonlítás is másokéval...
  http://www.axiotron.com/index.php?id=compare

  azért a stylus érzékenység elég kemény, és a karcálló forceglass is!!
  Grafikusoknak nem semmi cucc, és a Wacom Cintique ára alatt van ha jól rémlik a dolog... na az még egy hihetetlen jó kis cucc.

  persze ezek nem azok a táblagépek, amikkel olvasgatnak vonaton stb... ezek más célközönséget céloznak.
 • coolbboy83 #6
  ez ugyan kicsit borsos, de ezen futnak használható alkalmazások is :-)
  http://www.axiotron.com/index.php?id=modbook

  ennyit arról, hogy a Toshiba volt az első...

  A modbook egyébként idehaza totál nem ismert dolog, amerikában rengeteg grafikus használja... nem rossz dolog, de nem olcsó - és nagy és nehéz....
 • birdo #5
  szakácskönyvnek kitűnőnek látszik
 • stefun #4
  Melyik az a MÁS 13 collos tablet??
 • asgh #3
  Tök ugyanannyiért árulják, mint bármilyen más tabletet a kategóriájában.
 • stefun #2
  Végre egy normális méretü tablet, normális áron.!
 • gombabácsi #1
  na, ezek már komolyabb gépek! ezek már megérnek vagy 15-16 ezer ft-t

  :D