Berta Sándor

Két új tábla PC-modellt dob piacra az Amazon

A vállalat az idei esztendő második felében mutathatja be két új táblagépét. Az egyik 7 collos, a másik 10 collos érintőképernyőt kaphat.

A Digitimes tajvani IT-portál értesülései szerint folytatja tábla PC projektjét az Amazon. A cég annyira megörült a Kindle Fire sikerének, hogy rövid időn belül két új modellt is piacra dobnak. Az egyik készülék 7, a másik 10 collos érintőképernyőt kap. Mindez azt jelenti, hogy így az előbbi a Kindle Fire méltó utódja lehet, míg a másik eszköz az iPad kihívójává válhat. A kiszivárgott információk alapján mind a két terméken Android operációs rendszer fut majd és várhatóan az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) kerül rájuk. Az új adatok egyben azt jelentik, hogy az Amazon - a korábbi hírekkel ellentétben - aligha mutat be egy 8,9 collos érintőképernyős tábla PC-t.


A két új táblagép mellett egyéb változások is várhatók. A Kindle Fire eszközöket a Wintek és a TPK Holdings készítette. Az új 10 collos változatnál ez változhat, az eszközt a Quanta Computer és a Foxconn Electronics gyárthatja majd. Az Amazon a tavalyi esztendő utolsó negyedévében 3,98 millió darab Kindle Fire táblagépet adott el és ezzel ebben az időszakban - az Apple mögött - a második legsikeresebb piaci szereplőnek számított. Összességében az Amazon feljött a harmadik helyre, közvetlenül az Apple és a Samsung mögé. A piaci részesedése elérte a 14 százalékot.

Az Amazon tábla PC-jét Jeff Bezos, a cég elnöke mutatta be tavaly szeptember végén. A webes közösség jól fogadta a terméket, amire az első napokban több százezer előrendelés érkezett. A tesztelőket ugyanakkor már közel nem győzte meg a készülék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)