Berta Sándor

Nem adja fel az iPad ellen a Lenovo

A YouTube-on már elérhető az új táblagép bemutató videója. Az eszközt a kínai gyártó kifejezetten az új iPad kihívójának szánja. Kérdés, mennyire tud majd ennek megfelelni.

A Lenovo IdeaTab S2019 9,7 collos IPS-paneles érintőképernyővel rendelkezik, amelynek a felbontása 1024 x 768 képpont. A készülék 8,9 mm vastag fémházat, továbbá 1 gigabájt RAM-ot kapott. Emellett ellátták egy TI OMAP processzorral, négy darab beépített hangszóróval, egy MicroSD memóriakártya-olvasóval, egy Micro-HDMI kimenettel és egy Micro-USB porttal. A tábla PC üzemideje legfeljebb 10 óra lehet.


A további jellemzők között megtalálható az 1,3 megapixeles előoldali kamera, ami voip hívásokhoz, videokonferencia-beszélgetésekhez használható. Operációs rendszere az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Hozzáférést kínál a Google Play Store, valamint a Lenovo App Shop teljes kínálatához, így a felhasználók összesen több mint 450 000 alkalmazást érhetnek majd el.

Ugyanakkor számos információt egyelőre nem lehet tudni, például hogy mi a helyzet a hátoldali kamerával, annak mekkora lesz a felbontása. Továbbá az is kérdéses, hogy konkrétan milyen processzor kerül a táblagépbe és milyen lesz a grafikus teljesítménye. Emellett a bevezető ár is ismeretlen, azonban valószínű, hogy a Lenovo mindenképpen igyekszik majd az iPad-nél olcsóbban kínálni az új terméket.

A Lenovo tavaly júliusban már piacra dobott három tábla PC-t. Az IdeaPad Tablet K1 és a ThinkPad Tablet egyaránt Android 3.1 operációs rendszerrel érkezett, míg az IdeaPad Tablet P1 operációs rendszere a Windows 7 volt. Ezek az Nvidia Tegra 2, illetve az Intel platformjaira épültek. A cég igyekszik tanulni a konkurensei hibáiból, a saját útját járja és kizárólag a saját eladási adataival foglalkozik. Tavaly novemberben az Engadget már arról számolt be, hogy a gyártó egy 10,1 collos kijelzővel szerelt táblagépet akar bemutatni, amelyre az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszer kerül és amely az Nvidia Tegra 3 processzorára fog épülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hoho #8
    1024x768 felbontás 10"-on annyira racionális, mint autóban a Renault Thalia. Aki ült már jobban, az nem akar visszaülni.
  • BrockSamson #7
    Van egy Asus Transformerem es az 1280*800 nagyon megfelelo ebben a meretben. Nem mondom, hogy az Apple fele orult felbontas iranyaba kene elmenni, de ez nem fejlodes hanem visszalepes.
  • sanyicks #6
    Hát van a villogós babakocsira spoiler felbontás, és van az értelmes racionális hasznos felbontás. Az 10 collon az 1024 az utóbbi.
  • BrockSamson #5
    Amikor mindenki felfele lepdel felbontasban (1280, 1920, 2048), addig Lenovo lefele. :D Nagyon jo arcedula kell erre a cuccra, hogy vigye a nep.
  • lordsithlord #4
    Na, ez érdekes kérdés lesz :D

    A felszereltségben eddig nyerő, kérdés, milyen GPU és CPU kerül bele.

    Ugyanakkor elég sok minőségi probléma volt a Lenovo gépekkel, tehát ez azért kétségessé teszi, hogy valódi ellenfél lehet-e az Apple-nek.

    Bár tagadhatatlan, hogy elég sokat fejlődtek az indulásuk óta, lehet ebből még valami.
  • VRSDM #3
    miről beszélsz? :D
  • jackoneill90 #2
    Hát igen. A kínaiak kommunista országnak látnak minket.
  • Hengelhoffer #1
    Érdekes.. a végén Budapest látképe volt a készüléken.