HENT hírlevél

Legális vásárlást segítő oldalt indítanak a brit hatóságok

Legális értékesítőket és márkák legális online lelőhelyeit listázza az a weboldal, amit a közelmúltban indítottak el a brit hatóságok. A Brand-i felület célja, hogy segítsen a vásárlóknak elkerülni a hamisítványokat.

Vásárlást segítő céllal információs weboldalt indított a brit kereskedelmi Trading Standards Institute (TSI). A Brand-i célja, hogy az online vásárlások során segítsen elkerülni a fogyasztóknak, hogy hamisítványokat vegyenek. A Brand-i.org felületén különböző szempontok szerint kereshetnek az érdeklődők. Ha beírják egy adott márka nevét, akkor a találatok között megtalálják a legális online viszonteladók listáját. Ugyanígy termékcsoportokra is kereshetnek, de ellenőrzési céllal beírhatják azon oldal webcímét, ahol vásárolni szeretnének.

A weboldal üzemeltetéséhez a TSI több jogvédelmi szervezettel, köztük a Brit Hanglemezgyártók Szövetségével (British Phonographic Industry, BPI) , valamint olyan ismert márkák képviselőivel működik együtt, mint az Adidas, az UGG vagy a Liverpool FC. A TSI képviselője szerint az adatbázisuk még nem teljes, ezért kérik a fogyasztókat, hogy ha egy weboldal neve nem szerepel a legitim oldalak listájában, akkor másodlagos forrásból is tájékozódjanak annak megbízhatóságáról, mielőtt a vásárlás ellen vagy mellett döntenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!