Napi Online

Végleg bezárt a Photo Hall

Végleg bezárta a fotószolgáltatásokkal foglalkozó Photo Hall üzletlánc boltjait a hálózat tulajdonosa, a Főfotó Kft., a cég székhelyét Miskolcra helyezték át és megindították a végelszámolást − derült ki az Index cikkéből.

A dolgozók nem kapták meg áprilisi fizetésüket és a cégvezetés tájékoztatása szerint csak a bérgarancia-alapra számíthatnak. Ez azt jelenti, hogy a vállalat több évtizedes munkaviszonnyal rendelkező alkalmazottai nem tudják majd felvenni törvényes végkielégítésüket, ugyanis az meghaladja az alapból fizethető fejenként maximum 900 ezer forintos összeget. Miután a vállalat az elmúlt években − már a válság előtt is − masszívan veszteséges volt, készleteit elzálogosította, valószínűleg csak ingatlanjai adhatnak fedezetet a hitelezők kifizetésére.

A Photo Hall tulajdonosa, az 1949-ben alapított Fővárosi Fotóipari Vállalat átalakításával jött létre 1991-ben. A céget még abban az évben privatizálták, így a svájci Porst Holding AG tulajdonába került. Ez utóbbi 1996-ban a belga Spector Photo Group érdekeltsége lett, a belga cég egyik vállalkozása a Photo Hall-csoport, amelyhez a Főfotó saját boltjaival és franchise-ban működő üzleteivel 2002-ben csatlakozott. A társaságot a Főfotó Holding Kft.-n keresztül, külső befektetők bevonásával 2009 nyarán vásárolta meg a menedzsment. A cég közvetve hat magyar magánszemély tulajdonában van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!