HENT hírlevél

Nem árul többé CD-t és DVD-t az Alibaba

A világ egyik legnagyobb online nagykereskedelmi oldala beszünteti az audiovizuális tartalmú CD és DVD lemezek értékesítését. Megítélése szerint ez az egyetlen módja annak, hogy a hamisítványok értékesítését akadályozzák.

A hongkongi székhellyel működik Alibaba.com beszünteti a CD és DVD lemezek értékesítését a kereskedelmi felületen. A világ egyik legnagyobb viszonteladói internetes felülete hosszabb ideje működik együtt az Amerikai Mozgókép Szövetséggel (MPAA), hogy a jogsértő termékeket eltávolítsák a kínálatból, ám megítélésük szerint hosszadalmas és kevés eredménnyel járó eljárás volt..

Az Alibaba nemzetközi vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója szerint az ilyen típusú termékek jogszerű terjesztői általában saját nemzetközi forgalmazási hálózattal rendelkeznek, és tapasztalatuk alapján az Alibaba felületén kínált termékek gyakran szerzői jogot sértettek. Ezért hozta meg a cég azt az üzleti döntést, hogy felhagy az audiovizuális tartalmú (film, zene, TV programok stb.) optikai lemezek értékesítésének lehetővé tételével. .

Az MPAA közleményben fejezte ki elégedettségét a döntéssel kapcsolatban. A jogvédők szerint az Alibaba ezzel egyértelműen jelzi, hogy elfogadja azt a tényt, hogy egy kereskedelmi felület üzemeltetőjeként igenis felelősséggel tartozik a jogsértések megakadályozásában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!