MTI

A hétvégén lesz a Magyar Fotográfia Napja

Négy ország 56 településén 79 szakmai program várja a fotográfusokat és a fényképezés iránt érdeklődőket a Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett programsorozaton.

A központi rendezvénynek augusztus 30-án a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus ad otthont.
A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének (MAFOSZ) tájékoztatása szerint a programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, a fényképezés találmánya 1839-től napjainkig miként változtatta meg a világ fejlődését és az emberek életét. Az augusztus 30-án megrendezendő központi rendezvényen Kerekes István fotográfus veheti át Az Év Fotográfusa díjat.

A MAFOSZ idei ünnepi fotótárlatát már mától megtekinthetik az érdeklődők a Magyar Művelődési Intézetben. A közönség egyebek mellett Bodrogi Lászlóné, Retkes Tamás, Makovinyi Zoltán, Gunics Adrienn, Zágon László és Wágner Csapó József alkotásait láthatja egészen szeptember 2-ig.

A Magyar Fotográfia Napján, augusztus 29-én több helyszínen nyílnak kiállítások, a többi között Mezőtúron a Túri Fazekas Múzeumban, a noszlopi és a pákozdi Művelődési Házban, a székesfehérvári Himmer-házban, Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban, Fonyódon a Városi Múzeumban és a kalaznói Privát Fotó Galériában. A fővárosban az Ágens Fényfestő Egylet Csillagászat 2009 című fotótárlata az Ágens Fotóművészeti Galériában, a 70 éves a BMK-Reflex Fotóklub című kiállítás a Budapesti Művelődési Központban várja a látogatókat. Kulcsár Balázs művei a Rét Galériában, Puskel Zsolt fotográfiái a Pataky Művelődési Központban, a Dunatáj Fotókör munkái a Museion No.1 galériában láthatók.

Az érdeklődők a Magyar Fotográfia Napjához kapcsolódóan még számos további tárlatot láthatnak egészen szeptember 9-ig, a teljes lista megtalálható ide kattintva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #3
    milyen hétvége? Feltűnt hogy hatósági szabályozásnak köszönhetően elmarad a hétvége? (aug 29 munkanap)
  • TothLaci #2
    Biztos lesz ilyen 30-án?
  • Ferrer #1
    Az jó, ki jön berúgni?