Berta Sándor

CultureLoad: kultúra mindenkinek

Az új honlap igazi piactere a digitális műveknek, legyenek azok fotók, videók, hosszabb filmek, zeneszámok vagy szöveges dokumentumok.

A CultureLoad lehetőséget kíván biztosítani azoknak a pályakezdő művészeknek, akik szeretnének bemutatkozni és megismertetni első alkotásaikkal a közönséget. A portál célja azonban emellett az is, hogy idővel egyfajta multikulturális online közösséggé váljon. Az érdeklődők maguk dönthetik el, hogy mely műveiket jelentetik meg, azokat eladják-e és ha igen, milyen árat kérnék értük.

Fontos viszont, hogy minden bemutatott alkotás a Creative Commons licenc hatálya alá tartozik és így meghatározható az is, hogy a látogatók hogyan férhetnek hozzájuk: csak megtekinthetik, illetve meghallgathatják, vagy esetleges le is tölthetik és módosíthatják a fájlokat. Mindenesetre a regisztráció és a művek megjelentetése ingyenes. Az oldal fontos hangsúlyt helyez arra is, hogy a művészek és a rajongók, illetve a két csoport tagjai szintén könnyedén egymásra találjanak, új kapcsolatokat építhessenek ki.


"A célunk az, hogy ingyenes bemutatkozási lehetőséget és piacteret biztosítsunk a tehetséges új művészeknek és hogy ők így ismertethessék meg magukat, illetve az alkotásaikat egyre több emberrel. Minél több alkotó szerepel az oldalon, annál nagyobb ismertségre tehetnek szert. Pont azért választottuk a Creative Commons licencet, mert nagyon rugalmas és lehetővé teszi az emberek számára, hogy maguk határozhassák meg, ki és hogyan férhet hozzá a műveikhez. Működésünket reklámbevételekből fedezzük, de a teljes befolyó összeg 75 százalékát a nálunk megjelenő alkotók kapják meg. A hasznunk így is 9 százalék. A terveink között szerepel, hogy később lehetőség legyen az egyes művészek és alkotásaik megrendelésére" - jelentette ki Dominik Heyer, a CultureLoad társalapítója.

A kulturális honlapon jelenleg már kereken 180 együttes, illetve előadó, valamint további 600 művész regisztrálta magát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gybfefe #2
    Szerintem, szerintem.
  • ziipp #1
    Szerintem ez ugyanolyan felesleges láncszem, mint jelenleg a kiadók. "Kicsit endgedünk, de azért még így marad hasznunk" mottóval. A művészek sokkal jobban járnak, ha közösségi oldalakon hírdetik magukat - én legalábbis így tennék, ha művész lennék. Nem rossz ez az adatbázis, de minek? Nem fogok csak úgy vaktában leszedni 160 albumot, "hátha van má' új stílus" alapon.