Gyurkity Péter

A Tesco is online zeneboltot indít

A brit üzletlánc bejelentette saját online zeneboltjának elrajtolását, amely első körben digitális zenei tartalmakat kínál majd, ám a kínálat hamarosan televízióműsorokkal és teljes filmekkel egészül majd ki.

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy a Tesco Digital májusban lesz elérhető a felhasználók számára - azt nem tudtuk meg, hogy kizárólag a szigetországban, vagyis hazai pályán, avagy a kontinens több államában is. Az viszont biztos, hogy az üzletlánc komoly reményekkel indítja be saját szolgáltatását a piacon, erre utal, hogy első körben 3,3 millió zeneszám lesz elérhető, eleinte WMA-formátumban (a számok fele már ekkor MP3-ban), az év végéig pedig folyamatosan érkeznek a másolásvédelmet nélkülöző további MP3-változatok.

A kezdeti kínálatot ingyenes Flash-játékokkal igyekeznek színesíteni, ám várhatóan nem ezzel hódítják majd meg a tömegeket. Az első beszámolók meglehetősen pesszimisták a Tesco terveit illetően, kiemelve, hogy a digitális zeneboltok eddig nem tudtak nagy sikereket elérni. Még az abszolút elsőnek számító Apple sem a zeneeladásokból jut nagy bevételekhez, hanem az ezekhez kapcsolódó hordozható készülékek értékesítése révén, amire a konkurenseknek nem sok esélyük van, tekintettel arra, hogy a legtöbben a már meglévő termékekre támaszkodnak. A nagy tömegek ehelyett a különböző torrentoldalakon elégítik ki igényeiket, a kiadók nem kis bosszúságára.

Graham Harris, a Tesco kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy egy olyan online boltot szeretnének létrehozni, amely kortól és technikai tudástól függetlenül megfelelő lehetőséget kínál az üzletlánc vásárlóinak. Az egyes zeneszámok és albumok eltérő árakon lesznek hozzáférhetők, a cég pedig bundle csomagokat tervez a zenei tartalmak és a videoklipek együttes értékesítésének elősegítése érdekében. Az év végéig a teljes kínálat MP3-formátumban lesz elérhető, ezzel egy időben pedig érkeznek majd a mozifilmek és a televíziós műsorok digitális változatai.

Egy hónapon belül tehát a Tesco is beszáll a játszmába - kérdés, hogy mennyire találják majd kielégítőnek a vásárlók oldaláról mutatkozó érdeklődést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #26
    (amugy a teszko termekek joresze minosegi magyar gyarto atcimkezett termeke ... csak olvasni kene, ahelyett h ide kommenteltek, kedves teszko fikazok.

    az mas dolog, h a teszko ugy amugy egy atb*szos, mocsok ceg)
  • arty #25
    ideális zenebolt = konnyen kezelheto, olcso, minosegi mp3/lossless van, egyszeru fizetni es HATALMAS A VALASZTEK. ezt nem tudja egyetlen uzlet sem, ezert _IS_ nepszeru a torrent.

    ha lenne egy oldal, ahol BARMIT, ami hirtelen eszembe jut leszedhetnek igy, mondjuk 200-250 forintert, az tuti, h nem szarakodnek warezzel.

    a biotej nem parasztvakitas, ahogyan a biotermekek nagyresze sem az. heti 2 liter (bio)tejet iszunk, ez +2-300ft-ot jelent mondjuk egy átlagtejhez képest. vszeg ezerszer inkabb megsporolom mason (pl nem jukasztok jegyet 1x a BKV-n :D )
  • torjoz #24
    Tesco gazdaságos MP3= 32kbits-mono(extra változat:Stereo)!
  • lpmaskmancick #23
    teszkóba minek venni járni? van egy loál osztálytársam aki nem vásárol semmit, lopja azt eladja, 1ik osztálytársamnak múltkor két guriga TDK üres dvd-t hozott
  • dez #22
    Jaja! Meg lehet kérdezni pl. egy gyerekorvost, hogy szoptató anya mit ehet és mit nem, stb., mert minden átmegy az anyatejbe. A nagyüzemi teheneket meg aztán tömik, amivel lehet. Még a tejhozam növelésére is hormont kapnak. Meg csak úgy rutinból antibiotikumokat is a főbb betegségek ellen, mert hogy a depis állatoknak (ennek is van hatása a tejre) nem valami szuper az immunrendszere. Egy csomó szakember is szóvá teszi ezeket, de hiába, az üzlet az üzlet.
  • floatr #21
    A biotej annyira nem parasztvakítás, hogy a boci nem kap komplett hormon és antibiotikumos kezelést, valamint a takarmány sem félig vegyszer. De ha szerinted ez nem különbség, ezzel az erővel akár ihatnál a dunából kimert vízzel kavart tejport is.
  • Darth Sith #20
    A tesco gazdaságos mp3 az milyen szar lehet már? :D Lemerem fogadni h nem 320+kbps .. arról nem is beszélve, miért nem lehet flac/ogg/wav-t tölteni ezekről az oldalakról, csak szar mp3at? Mert még az mp3 is ilyen 192-256ba van tömörítve..
  • Gerygrey #19
    Ha épp nincs pénzem 100%-os narancslére, akkor nem fogom megvenni a teszkógazdaságos annak nevezett valamit, mert az nem narancslé. Meg inkább veszek fél kiló Pick felvágottat, minthogy ugyanannyiért másfél kilós Tesco valamit.

    A biotej parasztvakítás, az már a másik véglet mint a tesco gazdaságos. Van a kettő között elfogadható árú, jó minőségű termék.
  • beef #18
    Empéháromért ezelőtt sem és ezután sem fogok pénzt kiadni, tök mindegy, hogy a TESCO árulja vagy bárki más. Ha lossless-ben lesz valahol/valamikor, akkor akár innen is meg fogom venni.
  • dez #17
    Amúgy persze nem olyan rossz a Tesco.
    Remélem, ez az mp3-as buli nem 128 kilobites lesz.