Berta Sándor

MusicMakesFriends - az iTunes-alternatíva

A páneurópai zenei közösség ambíciózus célt tűzött ki maga elé: le akarja győzni az Apple szolgáltatását. A szervezet már meg is állapodott három nagy és több kisebb zenei kiadóval.

A megkötött szerződések alapján a MusicMakeFriends kínálatában megtalálható lesz az európai piacon fellelhető albumok és zeneszámok 80 százaléka, ami kezdetnek mindenképpen jó. Az Universal Music, a Sony BMG és az EMI Music képviselőivel aláírt együttműködési megállapodás alapján a közösség a három kiadó előadóinak összes művét felhasználhatja - korlátozások és megkötések nélkül. Cserébe a művészek és a lemeztársaságok részesednek a portál reklám- és előfizetési bevételeiből.

A MusicMakesFriends azonban nem elégedett meg ennyivel, megállapodott sok kisebb, főleg a The Orchard által képviselt független kiadóval is. "Ezek a szerződések azt bizonyítják, hogy stratégiánk, melynek keretében egy teljesen legális szolgáltatást szeretnénk nyújtani, helyes. Ezért akarunk új lehetőségeket felfedezni és később további kiegészítő szolgáltatásokat nyújtani a regisztrált tagjainknak" - jelentette ki Bruno Chauvat, a luxemburgi oldal vezetője. "A mostani aláírások nem csak számunkra jelentenek fontos lépést, hanem a zeneipar számára is, hiszen rámutatnak, hogy a jövőben új megoldásokat kell kipróbálnia."

"Tavaly kilenc különböző európai országban végeztünk felmérést, amelyekből egyértelműen kiderült, hogy a felhasználók számára egy átfogó, legális zenei szolgáltatás a legfontosabb. Nagy hangsúlyt kapott az adatvédelem. Senkinek sem kell semmilyen plusz programot letöltenie és telepítenie a számítógépére. Mindenki maga döntheti el, hogy mely adatait és dalait osztja meg másokkal" - tette hozzá Alexandra Fernández Ramos, a MusicMakesFriends ügyvezető igazgatója.

A MusicMakesFriends jelenleg négy nyelven - német, angol, francia és spanyol - érhető el, ingyenes, regisztráció szükséges , de anélkül is használható, igaz ez utóbbi esetben legfeljebb 20 percig. Minden tag 2 gigabájt tárhelyet kap, ahová zenéket, videókat és képeket tölthet fel és azokhoz bárhonnan, bármikor hozzáférhet. A prémiumtagoknak havi 8,99 eurót kell fizetniük, cserébe korlátlan hozzáférést kapnak több mint 1,5 millió zeneszámhoz és zenei albumhoz, tárhelyük 20 gigabájt és használhatnak különböző interaktív funkciókat is.

A szolgáltatás webalapú zenelejátszó programja az összes ismert böngészőt támogatja és egyaránt használható PC-n, valamint Macintoshon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!