Berta Sándor

TDC: internethozzáféréshez zeneletöltések

Az egyik legnagyobb skandináv távközlési cég együttműködési megállapodást kötött három nagy zenei konszernnel, amelynek értelmében a TDC internetes és mobil ügyfelei ingyen hozzáférhetnek a kiadók dalaihoz.

A TDC egyúttal egy új zenei szolgáltatást is indít PLAY néven,a melynek keretében olyan előadók zeneszámai lesznek elérhetők a szélessávú internetelőfizetői számára, mint a Red Hot Chili Peppers, az R.E.M, Ida Corr, James Blunt, Anne Linnet, Bruce Springsteen, az Outlandish, a L.O.C és Robbie Williams. "Amikor az előfizetőink felébrednek, azt fogják tapasztalni, hogy a mindennapi életük megváltozott. Rá fognak jönni arra, hogy a PLAY rendszereiből nagyon sok zeneszámot hallgathatnak majd meg és tölthetnek le. Mindez a TDC-vel vagy a YouSeevel kötött előfizetői szerződésüknek köszönhetően lehetséges." - mondta Jens Alder, a dán vállalat elnök-igazgatója

"Muszáj volt változtatnunk. Ma már nem elegendő, ha valakinek van okos mobiltelefonja vagy nagy sávszélességű internetelérése. Éppen ezért fektettünk be a zenei szolgáltatásba. Hisszük, hogy sok felhasználó lesz elégedett a döntésünkkel és hogy egyre több DSL-, illetve mobil ügyfelünk lesz. A PLAY az elmúlt években a legfontosabb stratégiai lépésünk. Igyekeztünk egy új irányt meghatározni, hogy miközben zeneszámokat teszünk elérhetővé az előfizetőink számára, egyúttal fellépünk a kalózkodás ellen is" - tette hozzá Alder.

A megállapodást az EMI, a SONY BMG és a Warner Musik Denmark mellett számos helyi kisebb kiadó (MBO group, DIGIDI, Artpeople, Clockwize, House of Scandinavia stb.) képviselői is aláírták. A kínálatban a tervek szerint kereken 30 kiadó több mint az egymillió nótája lesz megtalálható. A felhasználóknak lehetőségük lesz a kiválasztott dalok letöltésére nem csak a számítógépükre, hanem akár a mobiltelefonjaikra vagy a hordozható zenelejátszó készülékre. CD-re viszont nem lehet majd kiírni a számokat, és további hátrány, hogy az előfizetési szerződés lejárta után az ajánlat már nem érvényes. A letöltött zeneszámok viszont ezután is meghallgathatók lesznek 1 euróért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!