Gyurkity Péter

Tárgyal az egyesülésről a Microsoft és a Yahoo

A két vállalathoz közel álló források szerint első alkalommal ültek össze a vezetők, hogy részleteiben is megismerjék a Microsoft elképzelését. Konkrét összegről nem esett szó, de a felek tovább tárgyalnak.

A Reuters pénteken a Wall Street Journal cikkére hivatkozva számolt be a találkozóról, amely informális jellegű volt és a nyilvánosság teljes kizárásával zajlott le a héten. Ezen a belső források elmondása szerint nem konkrét összegekről és egyesülési feltételekről tárgyaltak, mindössze annyit történt, hogy a redmondi szoftvercég részletesen is előadhatta, miként képzeli egy esetlegesen egyesített óriás jövőbeni felépítését és működését, tevékenységének fókuszát.

A meg nem nevezett forrás szerint a találkozón a Yahoo vezetése többnyire a Microsoft előadását hallgatta, ritkán fűztek hozzá kommentárt. Az esemény igazi jelentősége, hogy gyakorlatilag első alkalommal tárgyalt a két fél egymással közvetlenül, még ha nem is nevezhetjük igazi tárgyalásnak a mostani találkozót. Emlékezhetünk arra, hogy a Microsoft eredetileg január 31-én tett konkrét ajánlatot a Yahoo felvásárlására, ezt azonban februárban utóbbi elutasította, arra hivatkozva, hogy az ajánlat túlságosan alacsony és nem veszi figyelembe a vállalat valós értékét. Ezt a választ Redmondban nem fogadták kitörő örömmel és azóta kissé elhidegült a két fél viszonya.

A jelek szerint azonban a színfalak mögött mégis folytatódott az egyeztetés, igaz ez még gyerekcipőben jár, és nem tudni, hogy mikor hangoznak majd el első alkalommal a konkrétumok, legyen szó a felajánlott összegről, avagy a jövőt illető elképzelésekről. A Microsoft a mostani találkozón felvázolhatta általános jellegű elképzelését, ám az a beszámolóból nem derült ki, hogy a Yahoo vezetése miként reagált az elhangzottakra. Az valószínű, hogy az eredetileg felajánlott 42 milliárd dollárnál többre lesz szükség a meggyőzéshez, ám még ez is a jövő zenéje.

A hírrel kapcsolatban egyik cég sem volt hajlandó nyilatkozni, így minden bizonnyal zárt ajtók mögött folynak tovább a tárgyalások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Su0my #2
    na azé veszek egy kicsi jahút, asszem, még ha ez kaam is :)
  • arrakistor #1
    Tárgyaljanak.