Berta Sándor

Erősíti kapcsolatát a Yahoo és a Sony BMG

Új licencszerződést kötött egymással a népszerű amerikai portál és a zenei konszern. A megállapodás értelmében a Yahoo-tagok zenéket és videókat tölthetnek le a Sony BMG oldalairól.

A Yahoo és a Sony BMG Music Entertainment az új szerződéssel kibővítette korábbi egyezményét és új lehetőségeket nyitott meg a Yahoo-tábor tagjai előtt. A szerződésnek köszönhetően a portál zenei katalógusa új zeneszámokkal és zenei albumokkal bővül, ezenkívül a felhasználóknak lehetőségük nyílik a Sony BMG által készített, illetve forgalmazott zenei videók és klipek megtekintésére és letöltésére a Yahoo hálózatából.

"Az együttműködés nemcsak a felhasználóknak hasznos, hanem a konszern által képviselt előadóművészeknek és együtteseknek is új közönséget jelent. A megállapodással mind a két fél egyaránt jól jár. Különösen igaz ez a mai viszonyok között, amikor az oldalak és a kiadók egymással elkeseredett konkurenciaharcot vívnak. Számunkra éppen ezért volt fontos ez a lépés, hogy így új látogatókat vonzunk az oldalunkra" - közölte Ian Rogers, a Yahoo zenei menedzsere.

Tény, a Yahoo lépéselőnybe kerülhet a konkurens honlapokkal szemben, hiszen a következő hetekben jelentős bővülni fog a zenei és videókínálata. A Sony BMG videoklipjei például egyaránt elérhetők lesznek a Yahoo Video és a Yahoo Music platformokon. Sőt, a felhasználóknak lehetőségük lesz arra is, hogy a nekik tetsző anyagokat a saját honlapjaik részévé tegyék és így másokkal is megoszthassák. Ezenkívül bárki felhasználhatja majd a konszern zenei archívumában található felvételeket, akár a honlapja, akár az általa készített videó aláfestő zenéjeként is.

"Ez nem az első ilyen jellegű megállapodásunk. Hasonló együttműködés van köztünk és szinte az összes nagy kiadó között. Ezek mind a zeneszámokra, zenei albumokra és videókra vonatkoznak" - nyilatkozta Thorsten Sack, a Yahoo Music Németország vezetője. Pénzügyi részleteket nem árult el a két cég, de szakértők valószínűsítik, hogy a Sony BMG a Yahoo reklámbevételeiből kap majd egy bizonyos százalékú részesedést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!