Berta Sándor

Yahoo: új kereső és minősített tartalmak

Változások lesznek a Yahoo keresőjében, a Buzz névre keresztelt szolgáltatás pedig segíthet, hogy a felhasználók által érdekesnek és fontosnak minősített tartalmak közvetlenül a Yahoo főoldalán jelenhessenek meg.

Változások lesznek a Yahoo keresőjében, így hatékonyabb lehet az információkeresés és az emberek jobb találatokat kaphatnak. A megjelenített találatok közé integrálhatók lesznek a fotók vagy a hozzá kapcsolódó linkek is - derült ki a Yahoo Search Blogban megjelent írásból. Amennyiben például valaki egy étteremre kíváncsi, akkor annak nem csak a honlapcíme jelenik meg, hanem a fényképe, e-mail elérhetősége, a látogatók minősítései, az árkategóriája (olcsó vagy drága), a címe és a telefonszáma is.


A Buzz egyelőre csak bétaverzióként érhető el. A felhasználók minősíthetik az egyes tartalmakat, szavazhatnak például a minőségükről és a legérdekesebb anyagok így felkerülhetnek a Yahoo honlapjára is. A szolgáltatás erősen hasonlít a Digg vagy a Reddit nevű oldalakra, amelyeken a látogatók szintén szavazhatnak a blogbejegyzésekről, a hírekhez írt kommentárokról és más tartalmakról. A Buzz azonban annyiban különbözik a Diggtől, hogy akár a saját keresések során talált információk is minősíthetők, és felhasználhatók az egyes témák népszerűségének mérésére.


A Yahoo honlapját havonta átlagosan 90 millióan keresik fel csak az Egyesült Államokból. Így érthető, hogy egy ott megjelenő hír komoly pozitív hatással lehet bármely weblap forgalmára. A Buzz éppen ezért nem csak kereső, de egyben kiváló reklámeszköz is lehet. A jelenleg bétaverzióban elérhető szolgáltatás közel 100 amerikai tartalomszolgáltató adatbázisát kutatja át. Köztük vannak nagy kiadók magazinjai éppúgy, mint egyszerű blogportálok. A tervek szerint a Buzz-t később kibővítik és a világ minden tartalomszolgáltatója előtt nyitva áll majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!