Gyurkity Péter

A Microsoft nem tervezi a Blu-ray támogatását

A szoftvercég az Xbox 360 konzolra koncentráló blogoldalon közölte, hogy egyáltalán nem tervezik a konkurens optikai formátum támogatását. Redmond eközben rekordot döntött, 6 milliárdért vásárolt fel egy online reklámcéget.

Az említett bejegyzés a helyzet tisztázásának céljával jelent meg a Gamerscore blogon, rögtön kiemelve, hogy a Peter Moore alelnök és egyéb vezetők szájából elhangzott kijelentések ellenére nem tervezik a támogatás kibővítését. Történt ugyanis, hogy Moore és Neil Thompson, az európai régióért felelős igazgató felvetette egy esetleges Blu-ray kiegészítő megjelenését a konzolhoz, abban az esetben, ha a szabvány mégis győzedelmeskedve a HD DVD felett. A két vezető azon meggyőződését fejezte ki, hogy a formátumháború győztesét mindenképpen támogatni kell, hiszen egyik esetben sem maradhatnak távol.

"Továbbra is szilárdan állunk a HD DVD mellett, amely a vásárlók számára is a legjobb választás. Azok a jelentések, miszerint a Microsoft a Blu-ray győzelme esetére egy másik tervvel állna elő, teljességgel megalapozatlanok. Nincs semmilyen tervünk más optikai formátumok támogatásával kapcsolatban" - áll a bejegyzésben, amely tehát élesen elhatárolódik a konkurens szabványtól. Mindez ellentmond a korábbi nyilatkozatoknak, bár az továbbra is nehezen elképzelhető, hogy a Blu-ray győzelmére a cég semmilyen módon nem reagálna és végig kitartana első választása mellett.

A Microsoft eközben rekordot döntött, hiszen az eddigi legnagyobb összegért, 6 milliárd dollárért vásárolt fel egy online marketingre szakosodott céget, amely egyben az utolsó önálló tényező volt a piacon. Az aQuantive megszerzése elemzők szerint azt jelzi, hogy a nagy játékosok mindezt megtesznek a hirdetési piac birtoklása érdekében, mivel számos lehetőséget látnak ezen a területen. Mindez a Google múltkori lépését is meghaladja jelentőségében, hiszen a keresőcég 3,1 milliárdért vásárolta fel a DoubleClick-et, nagy pofont adva ezzel a szoftvercégnek.

Az aQuantive várhatóan az MSN jelenlegi szolgáltatásait és rendszerét fogja kibővíteni, amely az utóbbi időben igencsak elmaradt a Google hasonló megoldásainak sikerétől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #18
    -Solaris ingyenesen letölthető
    -Campusos Windows csak upgrade, tehát kell, hogy legyen egy OEM (vagy dobozos) windowsod.
    Hogy ne csak OFF legyek:
    Ha a BR győz, biztos támogatni fogja az MS, ezzel a kijelentésével maximum megpróbálja kifogni a kék-szabvány vitorlájából a szelet...
  • GABOR16 #17
    LOL
  • szombi #16
    Mert te Solaris-ról nyomod a szöveged, igaz? Jogtiszta példányod?

    Nos nekem jelenleg jogtiszta, mert campus-os vagyok.
    De ha a BSA megtudná hogy hány(száz) otthoni gépre telepítettem elvileg jogtalanul a win95-öt, 98-at, 2000-t, XP-t...,
    akkor valószínűleg nem merne feljelenteni mert akkor többszáz felhasználónak ezután linuxot kellene telepítenem, ami ugye M$-nek nem jó...
  • vax #15
    A +/- s is megmaradt, sőt a ram is kezd egyre jobban terjedni.
  • Dzson #14
    Kis Bill Gates jugend. Überalles mikrofos! Billgéc képe kint lóg a szobád falán, ugye? És jogtiszta a vindózod is, ugye? Mi is az IP címed...?
  • ppista #13
    Én is így vagyok a Microsofttal.
  • L3zl13 #12
    Tök mindegy. Az X360 élettartamában kétlem, hogy egyértelműen győzedelmeskedne bármelyik formátum. Úgyhogy nyugodtan mondhatják, hogy nem lesz blu-ray kiegészítő hozzá.
  • szombi #11
    Elvből én sem támogatok semmit, ami SONY...
  • Darth Sith #10
    csak azért támogatja a HD DVD-t mert a sony-é a Blu-Ray, amely a legnagyobb konkurens formátuma, a PS3-é. Valamilyen formában megpróbálják csökkenteni a Blu-Ray terjedését, hátha lassítja a PS3 terjedését, így nagyobbat szakíthatnak a konzol piacon. Továbbá már csak elvből sem támogatják a konkurens szabványát! :)
  • Tetsuo #9
    :D vazze, HARDVER! :)