Gyurkity Péter

Módosult a "Vista Capable" meghatározása

A Microsoft röviddel a logó és az annak meghatározása miatti per megindulását követően módosította leírását és kiemelte, hogy a gyengébb gépeken a Vista alap funkciói éppen csak eldöcögnek.

A tengerentúli beszámolók szerint a szoftvercég még közvetlenül az ünnepek előtt módosította a "Vista Capable" matricák meghatározását, elkerülendő a jövőbeni félreértéseket. Tették ezt valószínűleg azért, mert komoly következményektől tartanak, amennyiben a bíróság ellenük ítél a logó miatt indult perben. Előfordulhat ugyanis, hogy büntetéssel sújtják a céget, amiért az nem tisztázta az operációs rendszert futtatásának nehézségeit az előzetesen megfelelőnek ítélt, ám végül gyengének bizonyult konfigurációkon.

A per megindításáról a múlt héten mi is beszámoltunk. Ebben azt kifogásolják, hogy a "Vista Capable" matrica olyan számítógépekre is felkerült, amelyek valójában nem, vagy csak minimálisan felelnek meg a Vista hardverkövetelményeinek, ezért a főbb funkciók futtatása komoly nehézségekbe ütközik.

Több esetben kiderült, hogy az Aero Glass, a Flip3D és a Media Center nem is elérhető, mivel az érintett gépeken többnyire csak a fapados Windows Vista Home Basic hajlandó elindulni. A jelek szerint Redmond igen gyorsan lépett és rögtön megváltoztatta a matrica jelentését meghatározó bekezdést.

Az új változatban már kiemelik, hogy a "Vista Capable" kategóriába tartozó számítógépek abban különböznek lassabb társaiktól, hogy a Vista alap funkcióit legalább egy minimális szinten futtatni tudják. Ezen alap funkciók közé tartozik az információk rendezése és keresése, a biztonság, valamint a megbízhatóság. Hozzáteszik, hogy néhány további alkalmatosság, amelyek az operációs rendszer prémium változataiban találhatók meg, komolyabb hardvert igényelhetnek.

Kétségkívül igen óvatos megfogalmazással álltak elő a Microsoftnál, hiszen ebbe már nagyon nehéz belekötni. Más kérdés, hogy ezzel a matrica és maga a besorolás is elveszítette eredeti értelmét, hiszen a felhasználók nem sokra mennek azzal, ha az alap funkciók éppen csak eldöcögnek az otthoni vagy munkahelyi számítógépeken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • turul16 #21
    Be kéne vezetni Linux Capable matricát is.
  • dez #20
    "valóságshow-kat néznek" -- Ezt a kultúr-sznobizmust... LOL, én is néztem valóságshowkat, de asszem kicsit magasabb az IQ-m, mint a tied.
  • dez #19
    Ez hülyeség, az átlagember nem fog nekiállni ilyen szinten utánajárni. Azt sem tudja pontosan, mi az, hogy pl. proci. Ne nézd már ezért teljesen hülyének. Te meg sokminden mást nem tudsz.
  • AgentKis #18
    "Látszik, hogy gőzöd sincs mivel és mennyiből dolgoznak a minisztériumokban.
    A politikának pedig ehez semmi köze."

    A politikának ahhoz van köze, hogy kik dolgoznak ott. Hogy mocskosdrágán az meg kiderül a statisztikákból...
  • ssdb #17
    ideje volt...
  • Szefmester #16
    meg is érdemli...
  • Morden23 #15
    "a testét adja oda 5000 Wow-aranyért"

    MUHAHAHHAHAAAA!!!
    Lefordultam a röhögéstől! Komolyan mondom!
    Ez ott volt a szeren!:)

    :D:D:D:D:D:D:D
  • Csaba42 #14
    Korrupt lenne akkor (sőt, mégjobban), ha más lenne hatalmon. Mondj egy érvet is, miszerint a korrupció elszabadult Magyarországon!
  • Csaba42 #13
    Hát, előttem már elmondta Morden23 és remark azt, amit gondoltam:). Az átlag IQ nem lehet sokkal több, mint 80, és azért ilyen magas, mert biztos van egy pár John Carmack szintű koponya még (ill intelligensebbek nála). Egyébként nékülük alig menne fel 40-50 fölé (aki mikróban szárít állatot, a testét adja oda 5000 Wow-aranyért, valóságshow-kat néznek, azokra nem lehet mást mondani).
  • Grifidos #12
    Ez butaság.
    Látszik, hogy gőzöd sincs mivel és mennyiből dolgoznak a minisztériumokban.
    A politikának pedig ehez semmi köze.