Gyurkity Péter

Kiengedték a sex.com eltulajdonítóját

14 hónapnyi börtön után kiengedték a domén egykori elrablóját, akinek feladata most saját vagyonának felkutatása és elérhetővé tétele, hogy kifizesse a korábban kirótt méretes büntetést.

Az érdekes bírósági döntés helyet adott Stephen Michael Cohen azon állításának, miszerint külföldi bankszámláihoz csak és kizárólag személyesen, a börtönön kívül férhet hozzá, ehhez pedig a hatóságoknak el kell őt engedniük. A férfit tavaly négy év bujkálás után kapták el Mexikóban, majd a bíróság ítélete alapján 65 millióval kellett volna kárpótolnia a domén jogos tulajdonosát, aki a kezdetektől fogva hasztalan igyekezett visszanyerni azt. Ez azonban nem történt meg, mivel a felhalmozott vagyon külföldi számlákon pihent és a hatóságok számára elérhetetlennek bizonyult.

Cohen annak idején egy hamis levéllel vette át a domén feletti birtoklást, azt állítva, hogy az eredeti tulajdonost, Gary Krament továbbá nem érdekli a sex.com és ezért átruházta rá a jogokat. Az oldal újdonsült gazdájaként egészen 2001-ig folytatta tevékenységét, jelentős vagyont halmozva fel, majd a számára kedvezőtlen bírósági döntés után Mexikóba távozott, hogy megmeneküljön a büntetéstől. 40 millió dollárt kellett volna kifizetnie Kramennek, kárpótlásul a domén birtokosaként szerzett pénzért, további 25 milliót pedig a közvetlenül okozott károkért.

Kérdés, hogy Cohen hogyan cselekszik az új szituációban: kifizetheti a büntetést az annál jóval nagyobbra becsült vagyonából, megpróbálhatja meggyőzni a bírót, hogy nem tudott hozzáférni Litvániában, Lichtensteinben, valamint a Man szigetén megnyitott számláihoz - ebben az esetben valószínűleg szintén szabadon távozhat -, vagy esetleg elmulaszthat megjelenni február 26-án a bíróság előtt, ekkor viszont számolnia kell az újabb elfogató paranccsal.

Cohennek tehát februárig van ideje, hogy beváltsa ígéretét és eleget tegyen a korábbi ítéletnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kow83 #10
  Tényleg ennyire egyszerű vagy? Olvass utána a sex.com sztorinak, kalandos sorsa volt szegény domainnak :)
 • szombi #9
  Mekkora baromság!
  Hogy lehet egy domént ellopni?
  Ez kizárólag csak azért jelent meg, hogy a sex.com-ot reklámozzák megint!
  Biztosan a tulaj el kívánja adni.

  Ha az sg.hu folyton megjelenteti az ilyen cikkeket, akkor okom lesz feltételezni,
  hogy egyesek ingyenes reklámoldalként használják a híroldalt!
 • syn7h37ic #8
  Fordal?
 • MrPrise #7
  "domén" de szép is ez a szó így leírva ;-) az ember azt hinné, hogy vmi lófajta...
 • JL666 #6
  Változó. Attól függ, hogy mit építenek bele, mennyire kidolgozott,széria vagy egyedi modell, stb., de olyan 600E Huf körül van az alapára.
 • Rage47 #5
  az a gitár amúgy mennyit ér ?:)
 • Hege15 #4
  nekem az is elég lenne ha venne nekem egy gibson les paul gitárt
 • Mike #3
  visz magával egy törölközőt, és megpattan a bolygóról
 • kev #2
  Én is, de naponta..
 • Cactus #1
  Nem egy hülye ember, biztos kitalál valamit erre a helyzetre is. Én speciel jelképes 1 millió $ -ért szívesen elbújtatom :)