Gyurkity Péter

Az nVidia független maradna

Az ATI első számú riválisánál úgy vélik, hogy továbbra is függetlenek tudnak maradni, dacára a változásoknak. Tartják magukat azon véleményükhöz, miszerint a fúzió egyenesen kedvező fejlemény a számukra.

Michael Hara, a részvényesekkel való kapcsolattartásért felelős alelnök a Reuters hírügynökségnek adott interjújában beszélt a vállalatnál uralkodó szemléletről, illetve a közelmúlt eseményeiről. Válaszaiból kiderült, hogy továbbra is kedvezőnek tartják az ATI felvásárlását, mégpedig elsősorban azért, mert emiatt várhatóan mindkét résztvevőnek módosítania kell útiterveit. Ez kisebb lassulást okozhat és az így keletkező üres térbe az nVidia nyomulhat be, mintegy nevető harmadikként.

"Nem hiszem, hogy ezzel bármi megváltozna. Éppen ellenkezőleg: mindaz amit látunk, csak megerősít bennünket azon elhatározásunkban, hogy még erőteljesebben kel előrenyomulnunk" - kommentálta az AMD és az ATI házasságát a cég alelnöke, hozzátéve, hogy az újdonsült szövetségesek most elgondolkozhatnak a terveken, míg ők egyetlen lehetőséget sem fognak kihagyni. Igaz, a házastársak már most előálltak elképzeléseikkel: az AMD CPU-GPU hibrideket dobna piacra, ezekkel szorítaná vissza az Intel, amely viszont a processzormagok számának növelésével és gyártástechnológiai újításokkal igyekszik jóvátenni az elmúlt időszak ballépéseit.



Az nVidia a maga részéről tovább folytatja különálló grafikus vezérlőiből, valamint chipkészleteiből álló sorozatait, amelyeknél elsősorban a funkciók gazdagságát emelik ki. Szerintük ugyanis legfőbb feladatuk az olyan újítások támogatása és elterjesztése, mint az SLI, amelyet a konkurensek - az AMD-ATI és az Intel - mellőzni kénytelenek.

A pozitív, bizakodó nyilatkozatban nem kapott ugyanakkor helyet az AMD elképzeléseivel kapcsolatos vélemény. Az nVidia alelnöke nem kommentálta a hibrid megoldások 2008-as debütálását, mindössze azt hangsúlyozta, hogy óriási növekedési lehetőségeket látnak saját fejlesztéseik előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #8
    Ha figyelmesebben elolvasod a #4-est, rájöhetsz, hogy a második esetről volt szó.
  • BiroAndras #7
    Ha 2 kártyát kell venni, akkor minden dupla. Ha egy kártyára integrálnak két magot, az más.
  • dez #6
    Inkább csak úgy másfélszer drágábban.
  • BiroAndras #5
    Kétszer drágábban, kétszer nagyobb fogyasztással.
  • virs lee #4
    Vagy inkább azt hogy ugyanazzal a technolódiával kétszer jobb kártyát is lehet készíteni.
  • TothLaci #3
  • lee56 #2
    Ráadásul ati-nál is van sli, csak máshogy hivják :)
  • kvp #1
    "Szerintük ugyanis legfőbb feladatuk az olyan újítások támogatása és elterjesztése, mint az SLI, amelyet a konkurensek - az AMD-ATI és az Intel - mellőzni kénytelenek."

    Olyan ujitas, hogy mar az voodoo-k is ezt hasznaltak. Az hogy erre szukseg van csak azt jelenti, hogy egy chip nem eleg gyors es nem tudnak belole tobbet rakni egy kartyara...