JohnnyCage

Az nVidia támogatja az új Efficeon chipet

A világ legnagyobb GPU gyártója egy új chipkészlettel bővítette az nForce 3 Go sorozatot. Az új modell a Transmeta napokban kiadott alacsony fogyasztású Efficeon processzorához készült.

Az nVidia az Efficeon alacsony fogyasztású notebook processzorok bejelentésével egyidőben kiadta első alaplapi chipkészletét az új Transmeta megoldáshoz. Az Efficeonhoz kifejlesztett, egyetlen (SouthBridge) chipből álló nForce 3 Go 120 alaplapi chipkészlet 1,6 GBájt/s adatátviteli sebességet biztosító HyperTransport buszon keresztül kapcsolódik a processzorhoz, amely szintén az AMD által kifejlesztett összeköttetési technológiát alkalmazza.

Az új chipkészlet támogatja az Efficeon LongRun elnevezésű energiagazálkodási funkcióját, amely a notebookok akkumulátoros üzemidejét hivatott meghosszabbítani, de az nVidia egy saját energiatakarékossági technológiát is beépített a megoldásba a PowerMizer rendszer formájában.

A mobil chipkészlet 10/100 mbps sebességű Ethernet vezérlőt, HomePNA támogatást, beépített modemet, valamint 20 bites, hatcsatornás AC'97 audiórendszer is tartalmaz. Az nForce 3 Go 120 egy teljes értékű USB 2.0, valamint két USB 1.1 portot, S/P DIF digitális audiókimenetet, és két Ultra ATA-133 vezérlőt is tartalmaz.

A 150 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiával készülő nForce 3 Go 120 chipkészlet, amely egyébként a 150-es típusjelzésű Mobile Athlon 64 alapú változat módosított kiadása, mindössze 22 x 22 mm méretű, így ideális a kisméretű notebookokban való alkalmazásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!