JohnnyCage

PDA chipeket gyártó céget vásárolt meg az nVidia

A grafikus processzorok gyártásával foglalkozó nVidia bejelentette, hogy a társaság a közeljövőben megvásárolja a különféle PDA chipeket gyártó MediaQ-t.

Az nVidia közleménye szerint a társaság 70 millió dollárért szerzi meg a MediaQ-t, amely grafikai, és egyéb kiegészítő chipeket fejleszt a PDA kéziszámítógépekhez, és intellingens mobiltelefonokhoz. A vételárat a társaság többnyire készpénzben, illetve egy kisebb részt részvények formájában fizeti ki.

Az nVidia mostani bejelentését olyan pletykák előzték meg a közelmúltban, amelyek szerint a társaság egy PDA orientált chip fejlesztésébe kezdett.

A MediaQ, amely 1997-ben alapult, jelenleg három termékcsaládot kínál a PDA kéziszámítógépekhez, illetve smartphone mobiltelefonokhoz. Az MQ1000 család "csúcsteljesítményű" grafikát, digitális kamera interfészt, és különféle csatlakoztatási megoldásokat biztosít a mobil eszközökhöz. Az MQ2000 sorozat mindezt továbbfejlesztett multimédiás funkciókkal, valamint LCD vezérlővel egészíti ki. A társaság csúcskategóriás MQ9000 sorozata pedig olyan ARM9 alapú segédprocesszorokból áll, amelyek grafikai gyorsítást, fejlett képfeldolgozási funkciókat, videó adatfolyam kezelést, és Java kód feldolgozást biztosítanak a készülékekhez.

A társaság chipjei rendkívül alacsony fogyasztásúak, és a megoldásokat a Microsoft Windows Mobile 2003 for Pocket PCs and Smartphones, Palm OS, és Symbian OS operációs rendszerek egyaránt támogatják.
A MediaQ partnerei között olyan cégek is megtalálhatóak, mint a Dell, HP, Palm, Psion, Philips, Sony, Sharp, Siemens, NTT DoCoMo, Panasonic, és Mitsubishi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    én meg a havi zsebpénzemből megvettem az nVidiát csak mivel nem akartam jót a részvényeseknek eltitkoltam a dolgot...