JohnnyCage

A Verizon kiadja a fájlcserélők adatait

Az amerikai bíróság kötelezte a Verizon Communications-t, hogy haladéktalanul nevezze meg azon négy előfizetőjét, akik nagyszabású illegális zenefájl-cserét végeztek a társaság internetes hálózatán keresztül.

Bár az amerikai telekommunikációs- és internetszolgáltató Verizon Communications fellebbezést adott be a bíróság korábbi ítélete ellen, amely szerint a társaság köteles kiadni a jogsértő tevékenységet folytató felhasználók személyes adatait, a szolgáltató nem kapott haladékot, így kénytelen átadni az információt a lemezkiadóknak. Az ügy másodfokú tárgyalására várhatóan szeptemberben kerül sor, de az érintett felhasználók adatai akkorra már a lemezkiadók birtokában lesznek.

A bíróság mostani határozata azt jelenti, hogy a lemezkiadók a közeljövőben azonosíthatják azt a négy felhasználót, aki állításuk szerint különösen nagy kárt okozott a zeneiparnak a zeneszámok illegális online terjesztésével, és minden bizonnyal azonnal pert is indítanak ellenük.

A személyiségi jogi szakértők szerint az 1998-as Digital Millennium Copyright Act törvény, amely lehetővé tette, hogy a lemezkiadók a felhasználók személyes adatainak átadását követeljék a Verizontól túl messzire megy, sérti a felhasználók személyiségi jogait, és túlzottan nagy hatalmat ad szerzői jogok tulajdonosainak.

A Verizon megtagadta a nagyszabású fájlcserét folytató felhasználók adatainak kiadását, de a lemezkiadók peres úton rákényszerítették a szolgáltatót a lépésre. Az elsőfokú ítéletet követően a Verizon a fellebbezésre való tekintettel haladékot kért a bíróságtól, amely azonban elutasította a kérelmet.

A mostani döntés ellenére a Verizon fellebbezése nem veszítette el értelmét, mivel a per végső kimenetelétől nagymértékben függ, hogy a lemezkiadók a jövőben is kényszeríthetik-e a szolgáltatókat a felhasználók bizalmas adatainak kiadására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SoDI--- #14
    vagy azért csak még is szarjak be?????:-((((

    Ha voltál olyan hülye, hogy valós adatokat adtál meg a regisztrációnál, akkor szarj be :-)
  • magyar ember 2 #12
    Jo, de ez nem 1 normalis orszag, hanem amerika.
  • WiLDoR #11
    ennyit a nagy szabad amerikáról... ott már jogaik sincsenek a polgároknak... na nem mintha nálunk olyan sok volna...
  • GodBadka #10
    Ez az egész egy baromság. Én nem vagyok jogász, de az első fokú itélet, ha fellebbeznek akkor még nem jogerős, tehát nem kellene kiadni az adatokat. Tud erről valaki, valami pontosabbat?
  • Cat #8
    a gond az, hogy ez az első jel, ha a verizonnak ki kell adnia, precedenst teremt, és a következő internetszolgáltató puszira ki fogja adni ha kérik, tudván, hogy biroságilag ugyis erre kényszeritik

    ez a jövőben magyarországra is igaz lesz!
  • [HUN]PAStheLoD #7
    mért előtte voltak? pfff ez amerika!
  • magyar ember 2 #5
    Akarmit varialnak, legfeljebb visszaall a regi rencer: mindenki m1 a cd iros gyerekhez masolni, es ugyanugy meglesz minden warezban.
  • Csudri #1
    Rohadjanak meg!!!