JohnnyCage

Kalózellenes szoftvereket támogatnak a lemezkiadók

A vezető lemezkiadók olyan szoftverek fejlesztését támogatják, amelyek szabotálják az online fájlcserét folytató felhasználók számítógépeit, és internethozzáféréseit.

A The New York Times weboldalán megjelent írás szerint a lemezkiadók számos olyan szoftver fejlesztését támogatják anyagilag, amely többé-kevésbé törvényes úton megpróbálja megakadályozni a fájlcsere hálózatok működését, illetve a zenefájlok letöltését.

A fájlcsere hálózatok megbénítására készülő programok többek között a felhasználók internethozzáférését támadják meg, hogy lelassítsák a letöltéseket, illetve hamis csalifájlokat helyeznek el a rendszereken, közölte a The New York Times ipari hírforrásokra támaszkodva. "Egy csomó dolog van, amit tehetsz a fájlcsere hálózatok ellen. Ezek között vannak meglehetősen nagy bosszúságot okozó megoldások is" - mondta Marc Morgenstern, az Overpeer vezérigazgatója. Az Overpeer számos lemezkiadótól kap anyagi támogatást ilyen szoftverek készítésére.

Amennyiben a lemezkiadók bevetik ezeket a szoftvereket, minden bizonnyal az eddigi legagresszívabb küzdelem indul meg az illegális online zeneterjesztés ellen. A társaságok szerint a zenék illegális terjesztése éves szinten mintegy 4 milliárd dollár veszteséget jelent a zeneipar számára.

A The New York Times írása szerint a fájlcsere ellenes szoftverek számos különböző működési elvű, és hatékonyságú megoldást vonultatnak fel. Van olyan szoftver, amely fizetős zeneszolgáltatásokra irányítja a fájlcsere szolgáltatások felhasználóit, de van olyan is, amely meghatározott időre lefagyasztja a felhasználó számítógépét.

A The New York Times szerint a vezető lemezkiadók, vagyis a Universal Music, a Warner Music, a Sony Music Entertainment, a BMG, és az EMI Group egyaránt támogatják a kalózellenes szoftverek fejlesztését, de a részletekről egyik cég képviselője sem kívánt nyilatkozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Bonewerkz #26
  yol beszelsz...
 • magyar ember 2 #25
  "de van olyan is, amely meghatározott időre lefagyasztja a felhasználó számítógépét."
  Lesz olyan is ami a RIAAt fagyasztja le.
 • magyar ember 2 #24
  "A fájlcsere hálózatok megbénítására készülő programok többek között a felhasználók internethozzáférését támadják meg, hogy lelassítsák a letöltéseket"
  Csak nehogy aztan bepoccenjenek az emberek, es lehekkeljek a lemezkiadokat a netrol.
 • Bonewerkz #23
  naigen... ha megtehetnem hogy reszvenyes legyek, valoszinu azert tehetnem meg, mert osszeloptam / csaltam, stb. hozza valahonnan a penzt(keves ember gazdaxik meg becsuletesen....) szoval nem lehet csodalkozni azon, hogy ilyen modszerekhez folyamodnak egyesek, hiszen ok maguk is bunozok (tisztelet a keves kivetelnek) csak ok mindazt buntetlenul csinalhatjak, amiert engem pl lecsuknak (megneznem, mi tortenne pl akkor, ha baromi zseni lennek, es egy sajat talalmanyu nuke proggyval le tudnam fagyasztani pl a RIAA honlapjat, az mar mingyart torvenytelen lenne...) szoval "ha torvenyt irnak nincs mit remelj, az toled ov, nem teged" (Omen)
 • CH4R1ie #20
  4 milliárd dollár, mi? Ha valaki letölt valamit, akkor az nem jelenti azt, hogy meg is venné, így szerintem ez nem számít veszteségnek. Külföldön úgy is megveszi az illető, ha tetszik neki a cucc. Csak leellenőrzi, hogy megéri-e megvenni. Itt Magyarországon van az, hogy a fizetésünkből nem telik mindenre. Ha pedig nem vesszük meg, akkor az azt jelenti, hogy nem is fogjuk megvenni. Így ebből nem származik bevételük és nem is fog. Veszteségnek szerintem csak az számít, ha valaki tömegesen gyártja az ilyen CD-ket és teljes áron adná el, mintha eredeti lenne.
 • Lang #18
  Mire kidolgozzák ezt az egész "programot" addigra már rág lesz egy olyan hacker változata amely megakadályozza a netlassítást, az átirányítást, stb ...
  De sztem ezt ők is tudjaák csak nem merik bevallani a nagy lebőgés miatt. Erölködni lehet, csak tök fölösleges ... :)
 • Sub #17
  "Van olyan szoftver, amely fizetős zeneszolgáltatásokra irányítja a fájlcsere szolgáltatások felhasználóit, de van olyan is, amely meghatározott időre lefagyasztja a felhasználó számítógépét" - hát elmehetnek a picsbe!!!!
 • Tikal #16
  öööö, milyen alapon lasitják a netem? Igy is elég lassu szegényke :)))))
 • Pintyőke #12
  "hogy lelassítsák a letöltéseket"

  Hat ez szep. Hogyan is tudnak belassitani? Ugy ha pl. floodolnak. Azaz adatokkal arasztanak el. Mi van ha fizetsz a forgalomert??? Kedves lemezkiadok miatt en fizessek?! Hmmm. Ennek nem lesz jo vege! Egyebkent is, en kizarolag legalis csere hasznalom a P2P-t. ;)
 • Bonewerkz #10
  vagy inkabb ilyet: