JohnnyCage

Madonna csali fájlokkal száll szembe a zenekalózokkal

A népszerű énekesnő új módszerrel igyekszik elvenni a zenekalózok és internetezők kedvét zeneszámainak illegális terjesztésétől, illetve letöltésétől.

Az énekesnő a jelek szerint megelégelte, hogy dalait milliószámra töltik le illegálisan az internetezők világszerte, ráadásul egy - egy új albuma gyakran hamarabb jelenik meg az online hálózatokon, mint a lemezboltokban. Madonna új, "American Life" című albumának megjelenése előtt állva külön felvételt készített az online zenekalózoknak, illetve az illegális fájlcsere hálózatok felhasználóinak. A felvétel azonban nem egy bónusz dal, hanem egy felszólítás, amelyben az énekesnő személyesen kívánja észhez téríteni a fájlcsere hálózatok felhasználóit.

Madonna alkalmazottai a felvételt az énekesnő dalainak álcázva teszik elérhetővé az Interneten, így a gyanútlan zenetöltögetők a "Mi a f***** gondolsz, hogy ezt csinálod?" üzenetet kapják meg az eredeti dal helyett.


Madonna mellett Guy Ritchie és fiuk, Rocco

Madonna új albuma április 22-én jelenik meg, címadó dala pedig a 37. helyen állt a Billboard Hot 100 eheti toplistáján. Az énekesnő már korábban szembesült a zenekalózkodás, illetve a hivatalos megjelenés előtti online zeneterjesztés problémájával. A 2000-es év egyik legnagyobb slágere, a "Music" például már félkész formában kijutott a Világhálóra, ahol villámgyorsan el is terjedt a fájlcsere hálózatokon.

Hogy az ilyen esetek száma a jövőben minimálisra csökkenjen, az új dalokat az utóbbi időben nem kapják meg előre az újságírók, hanem a lemezkiadóknál nyílik lehetőségük meghallgatni azokat.

Madonna kiadóján, a Warner Music Group alá tartozó Maverick-en keresztül elérhetővé teszi zeneszámait a legális zeneszolgáltatásokon keresztül, de csak azon felhasználók tarthatják meg az énekesnő zeneszámait korlátlan ideig, akik az adott számot tartalmazó albumot egészben megvásárolják. Madonna emellett tiltja zenéinek kölcsönzését is. Ez a megkötés ellenkezik az olyan zeneszolgáltatások politikájával, mint a MusicNet, a Pressplay, vagy a Rhapsody.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Blackman #69
    A kölcsönösen csak sajnálni tudjuk egymást, mivel sajnálatos, hogy ennyire nem vagy tisztában a hazai zeneiparral és hogy ki-kicsoda és hol tevékenykedik...
  • b #68
    bizony, bizony! >) ezt a hozzászólás tipust angol-szász nyelvterületen flamebait-nek híjják. :)

    no, de vissza a flémhez! :) aúúú, a gagyibácsi náksi ezek szerint az istened. csak sajnálni tudlak. :(
  • Blackman #67
    Ez most akkora b@romság volt, hogy no comment...
  • Blackman #65
    Ez külföldön még igaz is lenne, de MO-gon nem sok reklámot látsz, hogy a kiadó bármelyik együttes lemezét is reklámozná.
  • Blackman #63
    Látom osztod az észt, csak kár, hogy magadnak nem jut belőle :) Nézz már egy eladási statisztikát, a Scooter mindegyik, általad említett együttest lenullázott. Pl. MO-gon ha kijön egy új Scooter album, akkor a lemezkiadót egyből kihúzza a slamasztikából, akkora példányszám kel el belőle! (ez Náksi mondta még nekem, aki -mint köztudott- igen erős kapcsolatokat fűz a lemezkiadókkal)
    Tehát, ha valamivel nem vagy tisztában, akkor inkább hallgass, mert nem hiszem, hogy hülyeségekkel kéne a többieket megtévesztened, mert aki idejön az hírt akar olvasni és nem kamu hírt!
  • gz_8 #61
    Jessz! Végre flame! :->>>>>>
  • b #60
    namost képzelheted, hogy nekem is lezuhant az álam. ezért mondtam, hogy megalázó zenésznek lenni.

    más. a scooter, mint színvonal. :) srácok ez vicc. őket mindenki lenyomta anno. szerintem a brünhildák földjén a legjobb csapat mindíg is a kraftwerk marad. dance, meg techno terén meg az angol underground verhetetlen. a legmocskosabb, legbénább, leggagyibb, chemical brothers szám is leveri a szkúter legjobb számát, mint vak a poharat. :)
  • Blackman #57
    Nem sértődöm meg:)) Olyan nincs, hogy egy együttesnek csak jó számai vannak, márcsak azért sem, mert ha picit stílust váltanak egy album erejéig, az a stílus már nem biztos, hogy tetszik bizonyos embereknek.. ez ízlés kérdése. Bármilyen zenei megnyilatkozásról csak átlagban lehet beszélni szerintem, hiszen minden stílusban vannak kiemelkedően jó együttesek és számok, és stílust nem lehet elitélni, legyen az bármilyen (akár a Hard Metal vagy Hard Techno) mert aki tanult, vagy foglalkozott hangtechnikával az tudja, hogy a jó hang az az, amit az emberek többsége jónak hall (ez a hivatalos definició!).
    Ya és igen másolnak rendesen az biztos.. de ez nem baj, mert rendesen átdolgozzák és ez még a jobbik eset.. Mert van olyan is, aki a saját számát dolgozza fel és kiadja 2003-as remixként (persze előtte 5 évig nem is csinált semmit) ilyen pl.: Porn Kings - Rock to the rhythm 2003
  • Blackman #55
    Pedig erősen nevezhetnéd, mivel közel 10 éve a Dance és Techno stílus élvonalában vannak, továbbá nem nagyon tudsz más együttest mondani ilyen stílusban, aki ennyi ideig fentmaradt és ugyan azt tudják produkálni most is, mint zeneileg, mint sikerileg, mint a kezdetekben!
  • Scooter79 #54
    Bocs de én azért a Scootert nem nevezném színvonalnak.