JohnnyCage

Microsoft "Nem" a zenecserélgetésre

A szoftveróriás Microsoft a napokban egy e-mailben hívta fel alkalmazottainak figyelmét, hogy a társaság szigorúan tilt mindenféle zenefájl cserét a vállalati hálózaton, illetve PC-ken.

A társaság mintegy 50 ezer alkalmazottjának elküldött e-mail levélben három magas beosztású Microsoft vezető arra figyelmeztet, hogy a Peer-to-Peer (P2P - Egyenrangú Hálózat) hálózatokon folytatott fájlcsere "komoly jogi, erkölcsi, és biztonsági problémákat vet fel".

Mint ismeretes, a P2P hálózatok a zenefájlok illegális terjesztésének melegágyát képezik, a lemezkiadók ezért különös figyelemmel kísérik az efféle, vállalatokon belül folyó tevékenységet.

"Az e-mail önmagáért beszél" - mondta Jon Murchinson, a Microsoft szóvivője. "A P2P megoldások terjedésével úgy gondoltuk, itt az ideje ismételten felhívni alkalmazottaink figyelmét a vállalat irányelveire." A szoftveróriás belső közleményének kiadása egyébként éppen egy napra esett annak a törvénytervezetnek az indítványozásával, amely lehetővé tenné a lemezkiadóknak, hogy jogszerűen bénítsák meg az illegális fájlcserében résztvevő számítógépeket. Az elmúlt héten számos IT cég vezetője, többek között Steve Ballmer Microsoft vezérigazgató, levélben közölte a kiadókkal, hogy hajlandóak együttműködni az internetes kalózkodás visszaszorításáért.

"A Microsoft a P2P technológia egyik vezető újítója" - áll az e-mailben. "Emellett mi is egy olyan társaság vagyunk, amely a szellemi tulajdonból él, akárcsak a lemezkiadók és filmstúdiók. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy biztosítsuk, alkalmazottaink megfelelően fejlesztik és alkalmazzák a P2P technológiát."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alexease #8
    Ja
  • Laci73 #6
    "A Microsoft a P2P technológia egyik vezető újítója"
    No igen, ami népszerű (és felhasználók sokaságát jeleti) az rögtön az M$ figyelmébe kerül. Genny mentalitás...
  • Pheel #2
    "lehetővé tenné a lemezkiadóknak, hogy jogszerűen bénítsák meg az illegális fájlcserében résztvevő számítógépeket"

    Hát ezt a pofátlan bandát! Gondolnak egyet, le DOS-olnok és még joguk is van rá. Hát elmennek a fenébe! Ehh!
  • gz8 #1
    És akkor?
    Aki meg élelmesebb, megírja RW-re a cuccot, aztán odaadja. Sokkal egyszerűbb :)