JohnnyCage

Korlátlan letöltéseket kínál a PressPlay

A Sony Music és Universal Music által támogatott online zeneszolgáltatás az elmaradó sikerek miatt újabb, jelentős kedvezményekkel próbálja eltéríteni az internetezőket az illegális fájlcsere szolgáltatásoktól.

A PressPlay csütörtökön jelentette be új előfizetési struktúráját, és díjszabását. Ezek közül az egyik legígéretesebb ajánlat 179,40 dolláros éves díj, vagyis havi 14,95 dollár ellenében korlátlan mennyiségű zeneszám letöltését, illetve audió adatfolyam meghallgatását teszi lehetővé.

Bár a független társaságok zeneszolgáltatásai korábban is kínáltak korlátlan, legális zeneletöltést, ez az első alkalom, hogy egy vezető lemezkiadók által is támogatott szolgáltató teszi mindezt. Az efféle, "korlátlan" megközelítés a szakértők szerint éppen az, amire a legtöbb, fájlcsere szolgáltatást alkalmazó felhasználó jelenleg vágyik.

- A lépés annak felismerése, hogy a korábbi ajánlat nem nyerte meg a felhasználók tetszését - mondta Michael Goodman, a The Yankee Group piackutató cég vezető elemzője, aki szerint a korlátlan és ingyenes (valamint illegális) letöltéseknek a meglehetősen drága, korlátozott letöltést, és a zeneszámok meghatározott felhasználását nyújtó szolgáltatások nem lehettek alternatívái.

A lemezkiadók által támogatott legális zeneszolgáltatások, mint a PressPlay, a MusicNet, a Listen.com Rhapsody, a FullAudio, illetve a RioPort hónapok óta próbálják jó útra téríteni a felhasználókat, de a magas előfizetési díjak, illetve a túlzottan szigorú feltételek miatt a megoldások nem arattak sikert.

A PressPlay, amely a közelmúltban elsőként tette lehetővé a letöltött zeneszámok (egy részének) Audió CD-re írását, ismét komoly engedményt tett a felhasználók megnyerése érdekében. A 179,40 dolláros éves díjért a felhasználó 120 zeneszámot írhat fel Audió CD-re.

A PressPlay emellett azonban számos új csomagot, illetve lehetőséget biztosít. Utóbbiakból a legfontosabb talán a zeneszámok hordozható lejátszóra való letöltésének lehetősége.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gyraph #8
    Nekem volt kellemetlen... :O)
  • Yfel #7
    Megkövetlek, rossz helyen néztem

    Bocsi :)
  • gyraph #6
    A trial-ba nincs bankkártyás rész...
  • gyraph #4
    www.pressplay.com

    jobb oldalt alul: "3day free trial
    unlimited streams
    unlimited download
    TRY IT NOW"
    valahogy igy rántottam le 6 gigát....
  • Yfel #3
    To get the 14-day, risk-free trial that includes 200 streams and 20 downloads, choose any affiliate and sign up for the plan that's best for you.

    Hogy rántottál te le 6 gigát és milyen 3 napos trial?
  • gyraph #2
    Van 3napos trial...Én 6giga zenét lerántottam, és hibátlan.
  • Yfel #1
    Ennyiért 5CD-nyi számot írhatsz?

    Így még mindig nem éri meg...
    14,95 ért egy hónapban havi 20 számot kellene hogy felírhasson az ember (ennyibe kerül egy CD a boltban)... Akkor már érdemes lenne előfizetni rá

    De legalább egyre közelebb kerülünk a normális legális CD-khez :)