JohnnyCage

Sikert aratott az ingyenes zeneletöltési lehetőség

A csütörtöki Digital Download Day akció olyan nagy sikert aratott, hogy a résztvevő weboldalak gyakorlatilag megbénultak a rengeteg zeneletöltéstől.

A csütörtöki Digital Download Day (Digitális Letöltések Napja) részben marketingfogás, részben az ingyenes, és egyben illegális fájlcsere szolgáltatások elleni válaszlépés volt a lemezkiadók részéről. Az ingyenes zeneletöltési lehetőség azonban olyan sikert aratott a felhasználók körében, hogy gyakorlatilag állóra lassították az elárasztott, túlterhelt weboldalakat.

Az akciót, amelynek során az érdeklődők egy héten keresztül tölthetnek le, illetve hallgathatnak meg ingynesen zeneszámokat egy 100 ezer dalból álló adatbázisból, a brit OD2 találta ki, amely társaság online zeneterjesztési megoldásokat fejleszt partnereinek. Az adatbázis mintegy 6 ezer előadó, többek között a ColdPlay, Dido, a Linkin Park, és Elvis Presley zeneszámait tartalmazza a BMG-től, az EMI Grouptól, a Warner Music-tól, illetve mintegy 50 független lemezkiadótól, amelyből a résztvevők meghatározott számú dalt tölthetnek le, illetve hallgathatnak meg.

"Az akció óriási érdeklődést keltett, a látogatók gyakorlatilag elárasztották weboldalainkat" - mondta Ed Averdiek, az OD2 marketingigazgatója. "Úgy látszik, a felhasználók többsége nem tudta, hogy legális zeneszolgáltatások is működnek a világhálón."

A sikernek azonban ára van, mivel az öt résztvevő portál, vagyis a www.msn.co.uk, a www.freeserve.co.uk, a www.tiscali.co.uk, a www.hmv.co.uk, és a www.ministryofsound.com weboldalak elérése gyakorlatilag a végletekig lelassult.

A DigitalDownloadDay.com weboldalról is elérhető öt portál közül a www.hmv.co.uk csak a 4,95 fontos havidíjú előfizetés megrendelése esetén tette elérhetővé az ingyenes letöltéseket, amely az OD2 szerint tévedés volt a társaság részéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Enigma7 #6
  Foleg ha megy :DD amugy winMX rulah :D
 • corleone #5
  Soulseek manapság a legjobb
 • gz8 #4
  Tegnap próbáltam ki a kazát, de ma már le is gyaktam. Akkor már a WinMX, mert az legalább nem villogtat mindenféle ocsú reklámot a képedbe, ráadásul több cuccot találtam ott...
  A lemezkiadók meg elmehetnek a búsba ;-)
 • Laci73 #1
  "Sikert aratott az ingyenes zeneletöltési lehetőség"

  Nem akarok gonosz lenni, de a letöltések többsége mindig is ingyenes volt és roppant sikeres :)))