JohnnyCage

Hatezer előadó zeneszáma tölthető le ingyenesen, legálisan

A lemezkiadók egy akció keretében ingyenes zeneletöltésekkel próbálják elcsalogatni a vásárlókat az illegális online zeneszolgáltatásoktól.

Csütörtöktől kezdődően egy héten keresztül tölthetnek le egyes zeneszámokat ingyenesen, és nem mellékes szempontból teljesen legálisan az európai internetezők. A meglepő akció során a lemezkiadók legfőbb ellenségeiktől kölcsönöztek taktikát, és az ingyenességre építettek.

A mintegy hatezer előadó, köztük a ColdPlay, Dido, és Elvis Presley zeneszámait a felhasználók ingyenesen tölthetik le olyan digitális fájlformátumban, amely az audió CD-re való felmásolást is lehetővé teszi. Emellett azonban lehetőség nyílik az adatfolyam-alapú zenehallgatásra is.

Az akció egyébként az online zeneterjesztéssel foglalkozó brit OD2 által kigondolt "Digital Download Day", azaz Digitális Letöltések Napja marketingkampány része.

A lemezkiadók és lemezboltok által is támogatott legális online zeneszolgáltatások a közelmúltban kezdtek elterjedni, a legtöbb felhasználó azonban továbbra is az illegális, ugyanakkor ingyenes szolgáltatásokat választotta. Mivel az internetes zeneletöltési "őrület" továbbra is az ingyenes szolgáltatásokra korlátozódott, a lemezkiadók az utóbbi időben kénytelenek voltak a felhasználók számára kedvezőbb feltételeket szabni.

"Komoly marketing kihívás előtt állunk" - mondta Ed Averdieck, az OD2 marketingigazgatója. "Meg kell mutatnunk a felhasználóknak, hogy az illegális fájlcsere szolgáltatásokkal szemben jogszerű alternatívák is állnak." Az OD2 többek között olyan társaságok számára fejleszt online zeneszolgáltatási rendszert, mint a Tiscali, a Wanadoo, a Microsoft MSN, és a HMV Group.

A Digital Download Day egyértelmű váltást jelent a lemezkiadók stratégiájában. Averdieck úgy véli, az ingyenes kipróbálási lehetőséggel sokkal több felhasználót lehet szerezni, mint fenyegetéssel. "A fizetős szolgáltatásoknak el kell érniük, hogy a felhasználónak megérje áttérni az illegális fájlcsere hálózatokról" - mondta Andrew Yeates, a Brit Lemezkiadók Szövetségének igazgatója.

Az OD2, amely több, mint 100 ezer zeneszám online forgalmazának jogával rendelkezik a BMG, EMI Group, valamint hozzávetőleg 50 független lemezkiadó zenei kínálatából, partnerein keresztül valósítja meg az ingyenes zeneletöltési akciót, amely kifejezetten az európai internetezőket célozza.

Azok a felhasználók, akik regisztrálják magukat a résztvevő társaságok oldalain, többek között a www.msn.co.uk, a www.tiscali.co.uk, és www.hmv.co.uk site-okon, 5 angol font értékben tölthetnek le zeneszámokat, illetve hallgathatnak zenét audió adatfolyam formátumban. Egy zeneszám adatfolyam-alapú meghallgatása egy penny, letöltése 10 penny, audió CD-re írása pedig 1 fontnak számít, ezt az összeget természetesen azonban nem kell kifizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zer0 #5
    "... 5 angol font értékben tölthetnek le zeneszámokat,..."

    Akkor most ingyenes vagy nem????