Gyurkity Péter

Négy kamerával jön a HTC U12+

A telefonról képek és hardveres részletek jelentek meg.

A cég soron következő zászlóshajójáról már hónapok óta fokozatosan szivárognak a hírek, ezen idő alatt pedig többé-kevésbé egyértelművé vált, hogy egyetlen csúcskategóriás megoldást dobnának piacra, bár a pontos nevet illetően még nem teljesen tiszta a kép. Most szinte a teljes specifikációt megismerhetjük.

A továbbra is nehéz helyzetben lévő tajvani gyártó ettől várja, hogy sorsa jobbra forduljon, az egyetlen prémium megoldás ugyanis a költségek csökkentését eredményezheti. Azt még nem tudjuk, hogy ez a telefon a HTC U12 vagy U12+ nevet kapja-e majd, de előbb a Verizon amerikai szolgáltató sorolt fel néhány részletet saját hivatalos oldalán (rövid időre), ezt követően pedig képek is megjelentek a készülékről, így nagyjából kialakult a végleges lista. Eszerint egy 3500 mAh-s akkumulátorra számíthatunk, a cég pedig mind a hátoldalon, mind pedig az előlapon egy iker-kamerát helyezne el, amelyet lézeres autófókusz, valamint dual-tone LED Flash egészítene ki. A jack-dugó hiányzik, viszont jelen van az USB Type-C, de jó eséllyel a microSD-bővítésről sem kell majd lemondanunk.

A telefon a 18:9-es képaránnyal futna be, a notch viszont itt nem lesz jelen, mivel ehelyett egy vékonyabb alsó és felső kávát választottak, a divatot tehát nem minden tekintetben követik. A teljesítményért a Snapdragon 845 chip felel majd, ehhez 6 GB memória és egy 128 GB-os belső tároló csatlakozna, a szoftveres oldalon pedig már a megjelenés pillanatában az Android 8.1 Oreo dolgozna. Az üveg hátlap szinte tükörszerű, itt az ujjlenyomat-olvasó is megtalálható lesz, azt azonban még nem tudjuk, hogy milyen hivatalos árral érkezik majd a csúcskategóriás megoldás. A bejelentés május közepén valószínű, az eredetileg tervezett áprilisi debütálás nyilván elmaradt.

A cég csak tavaly 570 millió dollárt vesztett, nagyon rájuk férne tehát már egy sikeres rajt, ehhez azonban nyilván az kell, hogy felkeltsék a felhasználók érdeklődését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gladiator #2
    Teljesen fasza kepet csinalnak a mai csucsmobilok, nem ertem mit reklamalsz. Ne felejtsd el, hogy a mobillal keszult kepek 99.9%-a mobil kijelzore, maximum monitorra keszul, nem pedig arra, hogy kinyomtassak.

    A 13 eves Fuji kamerad meg maximum az objektiv miatt csinal rohadt jo kepet, nem a szenzora miatt. Netto hulyeseg amiatt reklamalni, hogy a telon levo koromnyi optika reszletgazdagsage nem kozeliti meg egy 200-300 grammos objektiv minoseget.
  • Macropus Rufus #1
    4 kamera? Több millió képpont és még is a több mint 13 éves Fuji kamerám szebb képet készít 4MP-vel mint ezek 20-al. Mi lenne ha a kamera szám helyet mondjuk a képalkotó panel és lencse méretét növelnék? A telón van hely egy pl. 3mm-es optikára. Sokkal szebb képet készítenének. Vagy ha ezt a 4 lencsét egyként kezelné, már jobb lenne. Bármelyik mobillal készűlt képet 1:1-re nagyítod látható, hogy valami nagyon ronda képet készítenek. Még jó fényviszonyok mellett is.