Gyurkity Péter

Megszerezte a HTC mérnökeit a Google

Ezáltal a jövőben a Pixel-család fejlesztése házon belül zajlik majd.

Hónapokkal ezelőtt jelezte a Google, hogy komolyan érdeklődnek a HTC mobilos részlegének egy szelete iránt, mi több, már meg is állapodtak az akvizíció végrehajtásáról. Ez most le is zárult, így gyakorlatilag a tajvani gyártó egyötöde kerül át a Google tulajdonába.

A hivatalos bejelentés szerint valóban 1,1 milliárd dolláros üzletről van szó, ennek értelében pedig mintegy 2000 mérnök igazol át az internetes óriáshoz, amelynek saját hardveres részlege egyébként immár harmadik évét kezdi meg – jól látszik a törekvés, hogy a jövőben még nagyobb súllyal jelenjenek meg a különböző hordozható megoldások piacán. Ez persze azt is jelenti, hogy a Pixel névvel megjelenő termékek fejlesztése innentől kezdve házon belül zajlik majd, vagyis nem lesz szükség szoros együttműködési megállapodásra egy külsős céggel. A HTC a maga részéről érdekes módon éppen együttműködési szerződésként írja le a megállapodást, amely persze komoly előnyökkel kecsegtet számukra.

A tajvani cég évek óta nehéz helyzetben van, jelenleg negyedévente nagyjából 75 millió dollárral válnak még szegényebbé, amivel az új termékek segítségével sem tudnak mit kezdeni. Az említett összeg nyilván óriási segítséget jelent, ezzel együtt azonban mintegy 2 ezer alkalmazott, vagyis nagyjából a cég egyötödének fizetését sem kell már állniuk, bár az még kérdéses, hogy ez mennyiben jelent majd érvágást a jövőbeni termékekre nézve, hiszen a megállapodás révén saját kutatás-fejlesztési bázisuk felétől szabadultak meg.

A Google a maga részéről nyilván még nagyobb erőfeszítéseket tesz majd a hardveres termékek gyorsabb piacra dobása érdekében, itt tehát számíthatunk új Pixel okostelefonokra és további mobilos kütyükre, amelyek fejlesztéséből már a HTC egykori mérnökei is kiveszik részüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Adam82 #1
    Vihetnék a HTC marketingeseit is, hogy egy "kicsit" lefaragjanak a drága pixelek árából.