Gyurkity Péter

Féltucat telefonnal készül jövőre a HTC

Ezeken pedig ismét nagy hangsúlyt kap majd az iker-kamera.

A HTC a napokban rántotta le a leplet két új telefonjáról, amelyek kellemes hardverrel és új dizájnnal bukkantak fel a piacon. A cég a viszonylag erős idei eredményre alapozna 2018-ban, jövőre ugyanis 5-6 újabb megoldást mutatnának be.

A tajpeji bemutató során a tajvani gyártó elnöke válaszolt az elhangzó kérdésekre, ezekből pedig több érdekes részletet is megismerhettünk. Kijelentette például, hogy a jövő évben mindenképpen piacra dobnak majd olyan megoldást, amely hátoldali iker-kamerával jelenne meg, először azonban azt kell kitalálniuk, hogy miképpen tudnának valami újat, valami érdekeset felmutatni ezen a területen. A cég annak idején az elsők között alkalmazott ilyen komponenst, azonban ezt éppen akkor hagyták el saját fejlesztéseikről (lásd HTC 10), amikor a riválisok egyre nagyobb hangsúlyt fektettek arra. Nem vitás, hogy szeretnének visszatérni, ám nem pusztán a konkurens cégek másolásával.

Ahogy az idei évben, úgy 2018 során is 5-6 különböző okostelefonról rántanák le a leplet, arról azonban nem beszélt a cégvezető, hogy ezek pontosan mit is nyújtanának a felhasználóknak, vagyis a hardver és a szoftver terén még bőven maradtak kérdőjelek. A csúcskategóriás példányok mellett a 300 dollár körüli szintet is szeretnék megütni, mégpedig a kínai piacon, ahol minden bizonnyal nagyon nehéz dolguk lesz, hiszen ez a szegmens hemzseg a helyi gyártóktól. Arra a kérdésre, hogy vajon a HTC U11+ eredetileg valóban a Pixel 2 XL lett volna, nem adtak konkrét választ, erre állításuk szerint nincs lehetőségük, vagyis könnyen előfordulhat, hogy a pletyka megalapozott volt és a Google csak később gondolta meg magát a dizájnnal kapcsolatban – tehát a Pixel 2 XL esetében szintén a HTC-re támaszkodtak, ezt csak később cserélték le az LG olcsóbb változatára.

Az egyelőre nem tűnik valószínűnek, hogy a HTC – hosszú évek után – most fog ismét nyereségessé válni, de itt akár még jól is szerepelhetnek, ha a jövő évi telefonok kedvező visszhangra találnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!