Gyurkity Péter

Jön a HTC U12 és Desire 12 Plus

A gyártó két készülékéről is hardveres részletek jelentek meg az interneten.

Az év kezdete óta mind a HTC U12, mind pedig a Desire 12 várható specifikációjáról írtunk már, most azonban további információk bukkantak fel a világhálón, így érdemes frissíteni a listát. A jelek szerint előbbi erősebb hardvert kap, míg utóbbi egy testvérrel együtt jelenik majd meg a piacon.

A HTC U12 részleteiről előbb egy orosz, majd pedig egy másik forrás is beszámolt a napokban, és bár néhány részletet illetően még nem túl világos a kép, a készülék nagy vonalakban már összeállt. Eszerint a zászlóshajó a Snapdragon 845 chipet kapja meg, ehhez egy 6 hüvelykes, a Quad HD felbontással és a 18:9-es képaránnyal érkező Super LCD kijelző, 6 GB RAM, 128 GB-os kibővíthető tároló, valamint a Qualcomm X20 LTE modem csatlakozik majd, immár 1,2 Gbps-os letöltési sebességhatárral. A kamera és az akkumulátor esetében nincs végleges információ, a jelek szerint azonban iker-modulra számíthatunk.

Az egyik forrás még arról írt, hogy a hátoldali kamera egy 12 és egy 8 megapixeles szenzorból állna össze, míg a másik leszögezte, hogy ez egy 12 és egy 16 megapixeles érzékelőre támaszkodna, mégpedig a Sony jóvoltából. Az akkumulátor pontos mérete a második szivárogtató szerint 3420 mAh lenne, eredetileg azonban még egy valamivel nagyobb, 3980 mAh-s példányról írtak, érdekességként pedig nemcsak a dual-SIM opció, de még az 5G támogatása is felbukkant itt, ami némileg kétségbe vonható – az IP68-minősítés viszont valószínűnek tűnik. A szoftveres oldalon az Android 8.0 Oreo, valamint a Sense 10 és az Edge Sense 2.0 fut majd, a megjelenés áprilisban esedékes, 880 dollár körüli áron.

Ami a Desire 12 Plus típust illeti, ez állítólag egy 5,99 hüvelykes kijelzőt kapna, a 720 x 1440 pixel felbontással, a 18:9-es képaránnyal, a Snapdragon 450 chippel, 3 GB memóriával, 32 GB-os tárolóval, 13 és 8 megapixeles kamerával, valamint egy 2965 mAh-s akkumulátorral, amely a Quick Charge 3.0 technológiát is támogatná. A bemutatóra valamikor a tavasz folyamán kerítenének sort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!