Gyurkity Péter

Itt a HTC szelfitelefonja

A cég az ígéreteknek megfelelően bemutatta új megoldását.

Még decemberben írtunk arról, hogy a HTC egy új okostelefonnal készül, amely kifejezetten a szelfiképeket helyezné a fókuszba – nem először, hiszen a gyártó már 2014 vége felé is bemutatott egy ehhez hasonló változatot. Most az előlapon egy iker-kamera kapja a főszerepet.

A tajvani versenyző a HTC U11 EYEs névre keresztelte a fejlesztést, rögtön utalva az említett kamerára. Itt egyértelműen az U11+ típusra hajaz a külső, de a hardver tekintetében is sok hasonlóságot találunk, hiszen a kijelző itt is egy kereken 6 hüvelykes példány, ehhez pedig az oly divatos 18:9-es képarány, valamint az 1080 x 2160 pixel felbontás csatlakozik. A teljesítményről a Snapdragon 652 chip gondoskodik, 4 GB memóriára, valamint egy szintén nagyobb, ezúttal 3930 mAh-s akkumulátorra támaszkodva, míg a belső tároló mérete 64 GB – de az NFC, az LTE, a VoLTE, valamint az Edge Sense funkció támogatása is elérhető, a burkolat pedig megkapta az IP67-minősítést.


Ami a képkészítési funkciót illeti, a hátoldalon egy 12 megapixeles kamerát helyeztek el, amely azonban egy f/1.9-es változat, tehát nem egyezik meg az U11 és U11+ f/1.7-es példányával. Az említett előlapi iker-modul két 5 megapixeles szenzorból áll össze, ezek természetesen együttműködnek, hogy megfelelő mélységet, felbontást, valamint különböző effekteket kapjunk végeredményként. Az Edge Sense itt is hozzárendelhető számos különböző opcióhoz, ez nincs a szoftveres asszisztenshez kötve, míg operációs rendszerként az Android egy közelebbről nem meghatározott verziója dolgozik a telefonon, amelyhez természetesen az Edge kezelőfelület társul.

A telefon az első körben Kínában jelent meg, ára ott 510 dollárnak felel meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #1
    Örvendetes, hogy ennyire áramvonalasan és kényelmesen kiszolgálásra kerül az a kib*szottul viszkető igény, hogy a prolik tömegesen közszereplőt csinálhassanak magukból. Ortega y Gasset likes this!