Berta Sándor

Windows 10 - nem lehet majd elodázni a frissítéseket

A jövőben automatikusan érkeznek majd a frissítések az operációs rendszerhez.

A Windows 10 build 10240 licencfeltételeiből számos dolog derült ki. A licencszerződésben többek között az olvasható, hogy a szoftver rendszeresen keres rendszer- és alkalmazás-frissítéseket, ezeket le is tölti és telepíti. A Home változatot használók nem tilthatják majd le és nem is halaszthatják el a frissítéseket, az utóbbira csak a Pro verziótól lesz lehetőség. A frissítéseket a felhasználók kizárólag a Microsofttól vagy más engedélyezett forrásból szerezhetik be, s a redmondi konszern arra is felhívta a figyelmet, hogy néha aktualizálnia kell az operációs rendszert, ahhoz, hogy ezeket a frissítéseket elérhetővé tehesse az embereknek.

A tervek között szerepel, hogy a felhasználókat ne csupán halaszthatatlan biztonsági javításokkal, hanem funkciófrissítésekkel is ellássák. A Windows 10 Professionalt alkalmazók ugyanakkor a Windows Update for Business nevű eszköz segítségével bizonyos mértékben befolyásolhatják a frissítési folyamatot. A rendszergazdák és felhasználók csoportosíthatják a számítógépeket és meghatározhatják, hogy melyek kapják meg előbb a frissítéseket és melyek később. Így akadályozhatók meg a nem stabil vagy nem kompatibilis frissítések okozta tömeges lefagyások.

A The Register emlékeztetett Helen Harmetz Microsoft-menedzser korábbi szavaira. A szakember azt mondta, hogy a funkciófrissítéseknek körülbelül nyolc hónapon belül mindenképpen meg kell történniük, különben az adott rendszer nem kap több biztonsági javításokat, ezt pedig a cégek semmiképpen sem kockáztathatják meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzool #58
    Nálad tényleg beakadt a lemez, sajnállak.
  • Macropus Rufus #57
    tudod annyira nem érdekel a win, hogy most kezdjem magyarázni, hogy miért szar.

    "Ez mi ez már megint? Most tényleg fullba' nyomod a kretént, és azt állítod, hogy minden egyes vindóz verziót nulláról írnak újra? Vagy mi?"
    Ne plagizál! Nem vagy te Kirk Lazarus :D nem azt mondtam. Ezt ők mondják. Én azt mondtam, hogy ha ugyan az a hiba benne van 4 egymást követő programomban is akkor az gáz. Itt meg több gigányi frissítés után is benne van a hiba. Ráadásúl abban is amit most írtak.
    Szinte biztos, hogy a 9-ben is benne volt, de azt nem adták ki.
  • mrzool #56
    egyébként ebben a 2006-os topic-ban is ezt fejtegetik... gondolom ők is tévúton járnak. ;)

    Ez mi ez? Egy majd tíz éves magyar mac-es fórum? Megszólalnak benne MS-es vezető fejlesztők? Vagy mennyi relevanciája is van?

    Új alapokon megy = marketing. Megkajáltad? Akkor szerinted hogyan biztosított a backward compatibility, ha zsír új az egész?

    Soha senki nem mondta, hogy teljesen új szemlélettel írják újra pl. a pop3-at.

    Látszik, hogy meg sem értetted miről beszélek... Konkrétan 80-as évekbeli kódokkal megy a legtöbb mai unix/linux netes applikáció. 20 évesnél is idősebb sebezhetőségeket fedeznek fel bennük.

    Az MS meg ezt valja minden új rendszere előtt.

    Mondom: ismételgetheted, de attól még nem lesz igaz.

    Speciel kivágtak volna az óráról, ha az új programomban pontosan azt a hibát találta volna meg az oktatóm amit amit az első 4-ben is elkövettem.

    Ez mi ez már megint? Most tényleg fullba' nyomod a kretént, és azt állítod, hogy minden egyes vindóz verziót nulláról írnak újra? Vagy mi?
  • Macropus Rufus #55
    "Soha nem mondott ilyet senki az MS-től, de ha sokszor ismételgeted, talán még el is hiszed magadnak."
    pedig így van. Ők mondják, hogy új alapokon megy az új rendszer... csak régi hibákkal, mert mindent azért nem kell újraírni...

    egyébként ebben a 2006-os topic-ban is ezt fejtegetik... gondolom ők is tévúton járnak. ;)


    link





    "Most mondtál egy nagy semmit ezzel. És a DNS, SMTP, POP3, FTP, etc. megvalósításokban mit keresnek 70-es és 80-as évekbeli kódok? "
    sztem ez nem ugyan az. Soha senki nem mondta, hogy teljesen új szemlélettel írják újra pl. a pop3-at. Az MS meg ezt valja minden új rendszere előtt.

    "Mivel én egy informatikus szakember vagyok, képben vagyok a realitásokkal és valamennyire a szoftverfejlesztéssel is"
    De ez sztem nem volt kérdés a részemről, feltételezem aki itt írogat azért képben van a topic tmájával.

    ", továbbá nem élek álomvilágban, ezért nem látom, hogy miért lenne ez ciki. Felvilágosítanál?"
    én is programoztam. Speciel kivágtak volna az óráról, ha az új programomban pontosan azt a hibát találta volna meg az oktatóm amit amit az első 4-ben is elkövettem. Ezért ciki. De ez csak egy vélemény.
  • mrzool #54
    nem én polírozom magam azzal, hogy teljesen új alapokon nyugvó rendszert írok, hanem az MS.

    Soha nem mondott ilyet senki az MS-től, de ha sokszor ismételgeted, talán még el is hiszed magadnak.

    A log tanulmányozása során bukkantam egy Chicago 4.0 bejegyzésre a WinXP alatt. Ha már így érdeklődtél a korom után :) akkor gondolom vágod, hogy a Chicago 4.0 a Win95 kódneve volt... 1994-ben... Mi a túrót keres ez egy 2001-es rendszerben?

    Most mondtál egy nagy semmit ezzel. És a DNS, SMTP, POP3, FTP, etc. megvalósításokban mit keresnek 70-es és 80-as évekbeli kódok?

    Tiszta ciki, hogy a még meg sem jelent Win10-ben is benne volt ez a hiba.

    Mivel én egy informatikus szakember vagyok, képben vagyok a realitásokkal és valamennyire a szoftverfejlesztéssel is, továbbá nem élek álomvilágban, ezért nem látom, hogy miért lenne ez ciki. Felvilágosítanál?
  • Macropus Rufus #53
    nem én polírozom magam azzal, hogy teljesen új alapokon nyugvó rendszert írok, hanem az MS. Ennek ellenére itt ez a hiba és én is futottam még anno bele egy hibába. A log tanulmányozása során bukkantam egy Chicago 4.0 bejegyzésre a WinXP alatt. Ha már így érdeklődtél a korom után :) akkor gondolom vágod, hogy a Chicago 4.0 a Win95 kódneve volt... 1994-ben... Mi a túrót keres ez egy 2001-es rendszerben?
    Az alap bibi az a kurva objektum orientált programozás. Ami ugyan gyorsítja a dolgokat, de ha hiba van akkor az kb. olyan mint ez: ahol felhasználták ott hiba lesz, tök mindegy milyen új a rendszer. Tiszta ciki, hogy a még meg sem jelent Win10-ben is benne volt ez a hiba. Illetve a béta verziójába, de élek a gyanúval, hogy a Win10-ben is benne volt, de azt mára kijavították.
  • seepheeerd #52
    Ma végignéztem a frissítési opciókat, az újra indítást tudtam kikapcsolni, illetve azt sem, mert beállít magának egy időpontot és arról értesít.
    Ez eléggé gáz, mert hc-n diablózni miközben tölteni kezd -az álmoskönyv szerint- nem egészséges...
  • FoodLFG #51
    a rolling release-t már feltalálták korábban.
    Arch Linux.
  • cateran #50
    Lofaszt....almodban maximum, evek ota hasznalom tetheringgel a laptopomat, siman frissit, onedriveol, minden szarsagot tol, hacsak at nem allitom manualisan.
  • zola2000 #49
    Tehát a világ két legelterjedtebb oprendszere: a windows szar mert mindíg frissíteni akar, az android szar mert nincsenek frissítések.