Berta Sándor

Négy gyártó is kínál majd Windows 10-es PC-ket

A korábbi hírrel ellentétben már július 29-től elérhetők lesznek az első Windows 10-es konfigurációk.

Nemrég írtunk arról, hogy néhány napot csúsznak a Windows 10-es számítógépek, mert a gyártók még nem kapták meg az új operációs rendszer végleges változatát. Nos, most kiderült, hogy a vásárlóknak mégsem kell csúszástól tartaniuk. A Bloomberg híre szerint a Dell mellett további három vállalat, a Hewlett-Packard, a Lenovo és az Acer is biztosan kínálni fog már az első hivatalos értékesítési naptól, július 29-től kezdve Windows 10 operációs rendszerrel ellátott számítógépeket.

Michael Dell, a Dell első embere korábban egy felhasználói tweetre válaszul közölte, hogy időben megkezdik a Windows 10-es konfigurációk kiszállítását. A termékek között lesznek az Inspiron és az XPS 8700 asztali, illetve az Inspiron 2 az 1-ben számítógépek, valamint a Dell Inspiron 15 laptopok.

Az Acer 2015-ös portfóliójának tagjai jelenleg Windows 7, illetve Windows 8.1 operációs rendszereket tartalmaznak, ezek azonban a cég közlése szerint mind alkalmasak az ingyenes Windows 10 upgrade-re. "Az Acer teljes kompatibilis portfóliója Windows 10-re lett tervezve, így egyértelmű, hogy a futtatás zökkenőmentes lesz" - közölte a cég szóvivője.

A gyártóknak kevés idejük maradt a konfigurációk elkészítésére és tesztelésére, valamint a saját szoftvereik kompatibilitásának megvizsgálására. Emiatt két lehetőségük van: vagy a meglévő legújabb verziót vagy egy korábbi, már tesztelt változatot telepítenek fel a termékeikre. Az előbbi megoldás hátránya, hogy az operációs rendszer új, de a tesztelésére alig marad idő, míg az utóbbi előnye, hogy stabilabb rendszert alkalmazhatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!